Voorbeschouwing Quick Boys – Jong FC Volendam

Na drie afgelastingen op rij speelt Quick Boys morgen (zaterdag) dan eindelijk de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar. Op sportpark Nieuw Zuid is het beloftenelftal van FC Volendam te gast. De confrontatie met de club uit het palingdorp is de eerste in een reeks van drie thuiswedstrijden binnen een week.
De blauwwitten, die afgelopen weekeinde op overtuigende wijze de derby met FC Rijnvogels hebben weten te winnen, doen nog mee in de strijd om de tweede periodetitel en zijn er alles aan gelegen om de oranjehemden te verslaan. Het duel tussen Quick Boys en Jong FC Volendam staat onder leiding van scheidsrechter M.A. Roeleveld. De inwoner van Vinkeveen, die eerder de wedstrijd tussen Quick Boys en ONS Boso Sneek (2-1) tot een goed einde bracht, fluit om 15:00 uur voor de aftrap. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Assucom uit Leiden. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam!

Algemeen
Het beloftenelftal van FC Volendam komt sinds dit seizoen uit op amateurniveau. De oranjehemden worden getraind door Berry Smit, de oefenmeester die met de amateurtak van de Volendammers in het verleden vaker tegenover Quick Boys stond.

Vorig seizoen
Jong FC Volendam eindigde vorig seizoen op de achtste plaats in een beloftencompetitie met onder meer Jong FC Groningen en Jong Almere City FC als tegenstanders.

Onderlinge duels
Beide ploegen troffen elkaar pas één keer eerder in competitieverband. Op zaterdag 27 augustus 2016 vond de primeur plaats. De heenwedstrijd in het Kras Stadion kende twee gezichten. De eerste helft was voor Jong FC Volendam, na rust deelden de blauwwitten de lakens uit. Toch kwamen de gastheren in de tweede helft op voorsprong dankzij een treffer van Kay Tejan. De formatie van trainer Jan Zoutman zette de oranjehemden vervolgens gedurende een lange periode onder druk, kreeg de nodige kansen op de gelijkmaker, maar een treffer bleef uit waardoor Jong FC Volendam met de drie punten aan de haal ging. Aanstaande zaterdag krijgt Quick Boys de gelegenheid om zich te revancheren voor deze nederlaag.

Stand van zaken
Met 35 punten uit 23 wedstrijd staan de beloften uit het palingdorp op een keurige zesde plaats op de ranglijst. De voorsprong op de blauwwitten bedraagt vijf punten, maar de Volendammers hebben twee wedstrijden meer gespeeld. Met tien doelpunten is Enzo Stroo de clubtopscorer van de Volendammers. Afgelopen zaterdag speelde Jong FC Volendam met 1-1 gelijk in en tegen Capelle. Reeds na zes minuten kijken de bezoekers tegen een achterstand aan op sportpark ’t Slot door een doelpunt van Carlo de Reuver. Aan het einde van de tweede helft kwamen de oranjehemden alsnog langszij. Gijs Smal was verantwoordelijk voor de verdiende gelijkmaker.
Quick Boys won afgelopen zaterdag op zeer overtuigende wijze van FC Rijnvogels. Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de blauwwitten er geen gras over groeien. De thuisploeg kwam er niet aan te pas en na een vloeiende aanval over meerdere schijven opende Jesse Driebergen in de negentiende minuut de score op sportpark De Kooltuin. Niet veel later werd Jaap van Duijn, de vleugelaanvaller van FC Rijnvogels, met rood van het veld gestuurd nadat scheidsrechter De Winter hem had betrapt op het spugen naar een tegenspeler. Als gevolg van de numerieke overtal kwamen de blauwwitten helemaal niet meer in de problemen. In het tweede bedrijf werd de voorsprong op professionele wijze uitgebouwd dankzij de tweede treffer van Driebergen en een doelpunt van invaller Kenneth-Misa Danso (0-3). Door deze overwinning heeft Quick Boys afstand genomen van de onderste regionen en behoort het behalen de doelstelling, een plaats in de top vijf, nog altijd tot de mogelijkheden.



Het scoutingsrapport
De formatie van Jong FC Volendam wijzigt doorgaans sterk. De hoofdmacht van de oranjehemden, een dag eerder de tegenstander van FC Eindhoven, heeft invloed op de samenstelling van de selectie van de beloften. Het meespelen van Jermano Lo Fo Sang is uitgesloten. De linksback is met onmiddellijke vertrokken bij de Volendammers.
Volendam telt 22.000 inwoners en een relatief groot gedeelte van dat aantal beschikt over muzikale dan wel voetbaltalent. Jaarlijks worden de nodige jeugdspelers toegevoegd aan de hoofdtak van de voetbalclub, een hoogvlieger in de Jupiler League. Onder andere de beloften Jordi van der Stappershoef, Mohamed Betti, Gerry Vlak, Daan Klinkenberg, Jordy Hilterman, Daniël van Son, Raoul Esseboom, Rihairo Meulens en  Bert Steltenpool hebben reeds hun opwachting in het eerste elftal mogen maken in de huidige voetbaljaargang. 

Kijkje in eigen keuken
Afgelopen zaterdag heeft Jason Oost opnieuw minuten gemaakt in het tweede elftal tegen FC Rijnvogels 2. De rentree van de ex-prof in de hoofdmacht lijkt steeds naderbij te komen. In diezelfde wedstrijd met de reserves kreeg Yuri Guijt een fikse tegenslag te verwerken en moest de middenvelder in de openingsfase met knieklachten naar de kant. Verder zijn Jerghinio Sahadewsing en Max van Steen op de weg terug. Beide spelers zijn herstellende van blessures. Anthony Bentem is vanwege een gebroken middenvoetsbeentje voorlopig uitgeschakeld.

Rondje langs de velden
Het overige programma van de (eerste) inhaalronde in de Derde Divisie A is als volgt:
Capelle – VVOG
Harkemase Boys – ONS Boso Sneek
Rijnsburgse Boys – IJsselmeervogels
Scheveningen – FC Rijnvogels

Belangrijke informatie
Klik HIER voor belangrijke informatie over toegangsprijzen, parkeren, gebruik ledenpassen en EHBO.

Tot slot
Op dinsdag 28 februari aanstaande speelt Quick Boys opnieuw een inhaalwedstrijd en wel tegen ODIN’59 uit Heemskerk. Op sportpark Nieuw Zuid wordt om 20:15 uur afgetrapt. Ook dan kunnen de blauwwitten de steun van de hondstrouwe fans weer heel goed gebruiken. 

Geef een antwoord