Quick Boys nipt onderuit tegen Katwijk (2-3, n.v.)

Weer troffen Quick Boys en vv Katwijk elkaar. Werd de eerste wedstrijd in competitieverband gespeeld, nu moest er een winnaar uit deze wedstrijd tevoorschijn komen om verder te gaan in de bekerstrijd. Na de rust kwam vv Katwijk op een riante voorsprong die Quick Boys teniet wist te doen. In de extra tijd was vv Katwijk de gelukkigste.

De weergoden werkten in ieder geval niet mee, de regen had het veld spekglad gemaakt. Dat maakte het er niet gemakkelijker op voor de acteurs die ervoor moesten zorgen dat hun team verder zou kunnen bekeren. In een hoog tempo probeerde vv Katwijk te imponeren door direct druk te zetten, die storm ging al snel liggen. Langzaam maar zeker ontwikkelde zich een wedstrijd waarin beide tegenstanders niet voor elkaar onderdeden.

Na een kwartier spelen zat Quick Boys in de verdrukking maar voorkwam dat vv Katwijk de score kon openen. Joey Jongman mocht in de buurt van vrije schop nemen maar plaatste de bal hoog over het doel. Voor wat betreft de doelkansen van vv Katwijk zou het daar voorlopig bij blijven. Ruim halverwege de eerste helft liet Quick Boys zich gelden bij een aanval die vanaf de rechterflank werd opgezet door Jesper de Vré die Marc de Kruijs vond wiens doelpoging via een tegenstander naast het doel belandde. Uit de hoekschop die volgde kon koppend een doelpoging worden gewaagd, het gewenste resultaat bleef uit voor Quick Boys.

Direct daarna plaatste vv Katwijk via Marouane Afaker een razendsnelle tegenaanval. Van afstand plaatste Marouane de bal net over het doel. Ook Quick Boys liet zich in deze periode gelden. Mohamad Mahmoed werd gevonden uit een inworp, Mahmoed haalde uit op doelman Mark de Vries maar bracht deze niet in de problemen. Met de rust al in zicht leek Jesper de Vré te kunnen profiteren van een fout van Raoul Esseboom. Ook deze doelpoging was geen probleem voor doelman De Vries. Met een 0 – 0 tussenstand op het scorebord gingen beide tegenstanders aan de thee.

Na een paar minuten in de tweede helft creëerde Quick Boys de eerste doelkans. Ricardo Kuyvenhoven probeerde het met afstandsschot, dat via een tegenstander tot hoekschop werd verwerkt. Weer bleef resultaat uit voor Quick Boys. Het spel golfde op en neer, voorlopig bleven kansen uit voor beide tegenstanders.

Daar kwam na een kwartier spelen plotseling verandering in. Met een gelukje kwam Robbert Susan in balbezit om vervolgens de bal op Marouane Afaker te plaatsen die de bal onhoudbaar in de uiterste hoek van het doel plaatste en vv Katwijk op 0 – 1 zette. Nog was het leed niet geleden voor Quick Boys. De blauwwitte defensie zag er niet goed uit. Guus van Weerdenburg profiteerde, mede omdat de bal onderweg ook nog eens van richting veranderde zodat doelman Paul van der Helm binnen een paar minuten voor de tweede maal de bal uit het doel moest vissen.

Die achterstand kwam aan als een mokerslag, de blauwwitten hadden enig tijd nodig om deze teleurstelling te verwerken. Toch rechtte men de rug en ging op zoek naar de aansluittreffer. Ivailo Staal werd naar de kant gehaald voor Koen van Liempt om de aanval meer kracht te geven. Ruim halverwege de tweede helft kreeg Quick Boys loon naar werken. Met een bekeken schot liet Ricardo Kuyvenhoven doelman De Vries kansloos, Quick Boys mocht weer hopen. Een paar minuten deed Koen van Liempt waarvoor hij was gebracht. Ook Van Liempt vond het net en bracht zijn team weer helemaal terug in de wedstrijd.

Nu gingen beide tegenstanders volop de strijd aan om de wedstrijd winnend af te sluiten. Vlak voor tijd leek Marc de Kruijs Quick Boys alsnog in veilige haven te loodsen. Invaller Raymond Baten had de bal op De Kruijs geplaatst. Alleen voor doelman De Vries plaatste De Kruijs de bal over het doel. In de resterende tijd bleven doelpunten uit. Een verlenging volgde.

Deze bekerwedstrijd en de wedstrijd van een paar dagen geleden eisten hun tol, nu ook nog eens een verlenging was een aanslag op de conditie van de spelers. Beide teams wilden niet voor elkaar onderdoen en streden volop om de wedstrijd winnend te kunnen beëindigen. Na tien minuten spelen kwam vv Katwijk weer op voorsprong. Invaller Danny van Haaren vond het gat in de verdediging en plaatste de bal onhoudbaar in het doel. Dat bleek de winnende treffer. Quick Boys streed voor wat het waard was maar zag een kans meer het net nog eens te vinden. In deze loterij liet het geluk Quick Boys in de steek. De blauwwitten trokken aan het kortste eind maar namen, een ervaring rijker, met opgeheven hoofd afscheid nemen van het bekertoernooi.