Voorbeschouwing Quick Boys – De Treffers

Gepubliceerd op: 26-09-2019 19:50

Na het derbygeweld van afgelopen week speelt Quick Boys aanstaande zaterdag in eigen huis tegen een oude bekende. Op sportpark Nieuw Zuid is De Treffers te gast. De club uit Groesbeek was in de begin jaren negentig van de vorige eeuw met de blauw-witten verwikkeld in de strijd om het algeheel kampioenschap. Het competitieduel tussen Quick Boys en De Treffers begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Aafouallah. De inwoner van Eindhoven wordt geassisteerd door J. van der Waaij en K. Weever, terwijl B.B. van den Helder als vierde man fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door Van Kruistum Schilders uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen De Treffers!

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2019_2020/20190914_quickboys_koz.boys/IMG_0001.jpg

Onderlinge resultaten
In competitieverband troffen Quick Boys en De Treffers, van origine een zondagclub, elkaar nog nooit. Wel streden beide clubs in het seizoen 1990-1991 om de algehele amateurtitel. De Groesbekers waren destijds een maatje te groot voor de Katwijkers. Op sportpark Zuid wonnen de rood-zwarten met liefst 5-1. Ook de return in Katwijk werd een prooi voor De Treffers (3-4) waardoor zij zich de terechte landskampioen mocht noemen. Klik HIER voor de beelden van deze dubbele ontmoeting. 

Stand van zaken
Met zeven punten uit vijf wedstrijden staat De Treffers, de club die in 2019 haar 100-jarig bestaan viert, momenteel op een gedeelde achtste plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Jan de Jonghe (56) won op eigen veld van Jong Sparta Rotterdam (3-1) en Scheveningen (1-0) en verloor van Kozakken Boys (1-2). In de uitwedstrijden tegen Rijnsburgse Boys (1-2) en GVVV (2-2) behaalden de Gelderlanders tot nu toe één punt. De jonge Lowie van Zundert is de huidige clubtopscorer van De Treffers.

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2019_2020/20190914_quickboys_koz.boys/IMG_0004.jpg

Kijkje in eigen keuken
Afgelopen weekend behaalde Quick Boys een meer dan verdiend punt op bezoek bij rivaal Katwijk (0-0). Op sportpark De Krom viel het niveau van de wedstrijd wellicht tegen, de spanning was niettemin volop aanwezig. Voor de pauze was Tommy Bekooij de gevaarlijkste man op het veld, terwijl na de doelwisseling met name Jesper de Vré een aantal goede mogelijkheden kreeg op de openingstreffer. Aan de andere kant hield Paul van der Helm met uitstekend keeperswerk zijn doel schoon. Ook de laatste linie van de blauw-witten verdiende een compliment. Met het doelpuntloze gelijkspel kon trainer Edwin Grünholz na afloop prima leven.

Rad van Avontuur
Na maanden van afwezigheid zal aankomend weekend het befaamde Rad van Avontuur weer van stal gehaald worden. Kees de Droebel en zijn team gaan de lotenverkoop weer opstarten. Er zijn weer schitterende prijzen te winnen. Meteen na afloop van de wedstrijd begint het Rad van Avontuur. Contant geld over? Dat komt goed uit, want de loten kunnen alleen in contanten worden afgerekend.

Rondje langs de velden
Op de zesde speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Excelsior Maassluis – TEC Tiel
Noordwijk – Kozakken Boys
Scheveningen – Rijnsburgse Boys
Jong FC Volendam – Spakenburg
IJsselmeervogels – AFC
Kon. HFC – ASWH
Jong Sparta Rotterdam – GVVV
HHC Hardenberg - Katwijk

https://www.quickboys.nl/multimedia/fotos/wedstrijden/2019_2020/20190914_quickboys_koz.boys/IMG_0035.jpg

Agenda

 

 

Huis winnen en het goede doel steunen?

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht