Ook De Treffers pakt zege op Nieuw Zuid (0-2)

Na thuisnederlagen tegen Kozakken Boys (0-2) en Katwijk (2-3 n.v. in de beker), heeft ook De Treffers de zege gepakt op sportpark Nieuw Zuid. De bezoekers uit Groesbeek wonnen met 0-2, na een 0-1 ruststand. Na zes wedstrijden blijft Quick Boys staan op vijf punten.

Hoewel uitgeschakeld voor de bekercompetitie leek Quick Boys uit die wedstrijd vertrouwen te mogen putten voor de komende wedstrijden. De Treffers leken een tegenstander die in thuiswedstrijd verslagen zou moeten kunnen worden waardoor weer afstand genomen zou kunnen worden van de onderste regionen van de ranglijst.

In de strijd om het gewenste resultaat kreeg Koen van Liemt, mede na zijn optreden in de laatst gespeelde wedstrijd, voor de eerste keer in zijn nog jonge carrière in de basisplek toebedeeld. Al na een paar minuten probeerde Ricarde Kuijvenhoven met afstandsschot de score te openen. Die doelpoging was een simpele prooi voor doelman Niels Kornelis. Zonder gevaarlijk te worden mocht Quick Boys aandringen bij De Treffers dat Quick Boys liet komen en hoopte met een snelle counter de tegenstander te verrassen.

Na ruim een kwartier spelen liet ook De Treffers zich gelden. Vanaf de rechterflank plaatste Koen Maertzdorf de bal op Lowie van Zundert die maar net tekortkwam om deze doelkans te verzilveren. Amper een minuut later leek Van Zundert weer gevaarlijk te worden, nu uit een vrije schop. Weer bleef Quick Boys een achterstand bespaard.

Waar in eerste instantie Quick Boys de bovenliggende partij leek waren de rollen inmiddels omgedraaid. De Treffers hadden in de gaten gekregen dat er in deze wedstrijd meer voor hen te halen was en waren op zoek naar een doelpunt. Met nog ruim een kwartier op de klok in de eerste helft wisten de gasten hun doel te bereiken. Weer werd een aanval via de rechterflank opgezet. Eerst bracht de deklat nog uitkomst voor de blauwwitten. De afvallende bal was een simpele prooi voor Lowie van Zundert die dit buitenkansje verzilverde en zijn team op een 0 – 1 voorsprong bracht.

Door die voorsprong was Quick Boys nu in de problemen gekomen. De Treffers zouden zich nog meer op de verdediging kunnen concentreren en zouden door de snelle omschakeling kunnen profiteren van de ruimte die Quick Boys, op zoek naar de gelijkmaker, ongetwijfeld zou bieden.

Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft leken de problemen voor Quick Boys zelfs nog groter te worden toen Dilivio Hoffman richting doel soleerde maar alsnog ten koste van een hoekschop zijn meerdere in Mohamad Mahmoed moest erkennen. Die hoekschop bracht Quick Boys weer in de problemen, al bleef de score ongewijzigd. Quick Boys werkte hard om de schade te herstellen, de ploeg was echter geen schaduw van het team dat in de strijd om de overwinning in de laatst gespeelde bekerwedstrijd wel de moraal wist op te brengen in de strijd om de overwinning.

In de extra tijd van de eerste helft leken de problemen voor Quick Boys zelfs nog groter te worden toen Lowie van Zundert een vrije doorgang kreeg op doelman Paul van der Helm. Met een knappe redding was de laatste was Van Zundert de baas. Met een 0 – 1 tussenstand gingen beide tegenstanders aan de thee.

Bij Quick Boys bleef captain Jeffrey Ket achter in de kleedkamer. Chima Bosman was zijn vervanger. Na een paar minuten probeerde Ricardo Kuijvenhoven met een afstandsschot doelman Niels Kornelis te verrassen, resultaat bleef uit voor Quick Boys. Een paar minuten later leek doelman Kornelis in de problemen te komen uit een vrije schop van Dennis Kaars, ook Mark de Kruijs kon uit de rebound niet profiteren. Met de harde wind in de rug was Quick Boys op zoek naar de gelijkmaker maar wist het gat in de defensie van De Treffers niet te vinden. De oogst bleef beperkt tot een aantal hoekschoppen die allen niet het gewenste resultaat brachten. Stug verdedigend wist De Treffers Quick Boys van scoren af te houden en gokte erop om via de counter de voorsprong verder te vergroten.

Halverwege de tweede helft was De Treffers weer gevaarlijk uit een vrije schop van Timo Pluk die door Paul van der Helm tot hoekschop werd verwerkt. Een paar minuten later leek Divilio Hoffman bij een uitval zijn team in veilige haven te loodsen. Voor de reeds gepasseerde Paul van der Helm bracht de doelpaal alsnog uitkomst.

Quick Boys kwam niet meer tot doelkansen, De Treffers bleven op zoek naar meer. Met nog een paar minuten op de klok gaf Koen Maerzdorf op rechts Joey Ravenbergen het nakijken om vervolgens de bal in het doel te werken. Mocht Quick Boys nog hoop hebben op tenminste een punt, dan was die hoop nu ook vervlogen. Met het einde van de wedstrijd in zicht leidden De Treffers inmiddels met 0 – 2. In de resterende tijd werd niet meer gescoord, waardoor de blauwwitten in hun thuiswedstrijd weer aan het kortste eind trokken.