Quick Boys JO19-1 verstevigt koppositie

Door de winst in en tegen Volendam en het verlies van directe concurrent Kampong tegen AFC, wist de JO19-1 de koppositie nog steviger vast te pakken.

Na deze 6e speelronde hoeven de mannen van trainer Rick de Boer alleen AFC nog naast zich te dulden aan kop van de derde divisie.

Toch ging het afgelopen zaterdag niet vanzelf. In een gezapige eerste helft was het Volendam die met een bal op de paal het dichtst bij een doelpunt was. Dat was ook zo ongeveer het enige echte wapenfeit in deze helft.

Met de wind in de rug gaan onze mannen in de tweede helft op zoek naar de winst. Ondanks de druk van Quick Boys, is het Volendam dat in de 62e minuut de 1-0 op het scorebord zet. Dat betekent nog een tandje erbij voor de boys. Zeven minuten later is het Levi van Duijn die de gelijkmaker binnenschiet.

Quick Boys blijft drukken, want met een gelijkspel wordt geen genoegen genomen. In de 85e en 89e minuut is het Kai Drube die met twee doelpunten de verlossing brengt en de eindstand op 1-3 bepaald. De aanvaller mocht na maanden blessureleed in de 60e minuut invallen en luisterde zijn terugkeer gelijk op met twee mooie (en winnende) doelpunten.

Aanstaande zaterdag spelen de boys weer thuis op Nieuw Zuid. Om 14:30 uur is de Meern de tegenstander. Deze ploeg bekleedt met 9 punten uit 6 wedstrijden de 6de plek.