Quick Boys en AFC delen de punten

In de wedstrijd tegen AFC kwam Quick Boys door een vrije schop van Tommy Bekooij op voorsprong. Al te lang konden de blauwwitten daar niet van genieten. Via een strafschop kwam AFC in de loop van de eerste helft weer op gelijke voet. Daarna bleven doelpunten uit.

In een laag tempo namen beide tegenstanders alle tijd om elkaar af te tasten, zodat pas na ruim tien minuten spelen de eerste doelkans was te noteren toen vanaf de rechterflank Kevin Gomez Nieto werd gevonden die vervolgens niet kon profiteren. Direct daarna liet AFC zich gelden. Vanaf de rechterflank vond Johan Jeremy Kulhan Raily Ignacio die zich vervolgens van zijn tegenstander wegdraaide om daarna een doelpoging te wagen die werd gekeerd door doelman Paul van der Helm.

Eindelijk was de fase aangebroken dat men op zoek ging naar de voorsprong, al bleven doelpunten voorlopig nog uit. Halverwege de eerste helft leek Tommy Bekooij de score te openen toen hij vanaf de rechterflank in stelling werd gebracht, Bekooij plaatste de bal naast het doel. Direct mocht AFC aan de andere kant in de buurt van het strafschopgebied van Quick Boys een vrije schop nemen, die vrije schop werd een prooi voor doelman Van der Helm.

Ruim halverwege de eerste helft kwam Quick Boys op voorsprong. Robbert Schilder had de handen vol aan Tommy Bekooij en beging net buiten het strafschopgebied een overtreding op Bekooij die hem een gele kaart opleverde, een discutabel besluit van de arbiter. Bekooij plaatste de vrije schop onhoudbaar voor doelman Patrick Zonneveld het doel in waardoor Quick Boys aan de leiding kwam.

Ondanks de achterstand bleef AFC volharden in de manier van spelen, alle risico’s werden zoveel mogelijk gemeden. Men bleef gokken op de snelle omschakeling waaruit Raily Ignacio gevonden moest worden. Met nog tien minuten te gaan werd deze spelwijze beloond toen AFC een aanval opzette waaruit Ignacio werd gevonden. De minste aanraking was voldoende voor Ignacio om zich binnen het strafschopgebied ter aarde te storten. Arbiter Vries liet zich bedotten zodat AFC erg gemakkelijk een strafschop cadeau kreeg. Oude bekend Milan Hoek pakte het presentje met graagte uit, liet doelman Van der Helm kansloos. De stand was weer gelijkgetrokken.

In de loop van de eerste helft gingen beide tegenstanders nog op zoek naar meer, beiden wisten het net niet te vinden zodat men de rust inging met een 1 – 1 tussenstand op het scorebord. Voor beiden was het belangrijk om de wedstrijd niet te verliezen, voorlopig was men in deze opzet geslaagd.

In de tweede helft kreeg AFC na vijf minuten spelen de gelegenheid om op voorsprong te komen. Vanaf de rechterflank werd de volledig vrijstaande Raily Ignacio gevonden wiens kopbal door doelman Van der Helm knap over het doel werd getikt. AFC was op zoek naar de voorsprong maar kon het verschil niet maken.

Doelpogingen bleven spaarzaam, met nog ruim een half uur op de klok mocht Tommy Bekooij het weer eens proberen met een vrije trap, in dit geval voorkwam doelman Zonneveld averij voor zijn team. Een paar minuten later moest Bekooij toezien hoe zijn doelpoging tot hoekschop werd verwerkt die vervolgens zonder resultaat bleef.

Met nog een kwartier te gaan waagde de opgekomen Joey Ravensbergen met een snoeihard schot nog een doelpoging die rakelings over de doellat verdween. Daar zou het bij blijven voor wat betreft de doelkansen voor de rest van de wedstrijd. Beide tegenstanders zorgden ervoor dat de score in balans bleef. Met het einde van de wedstrijd in zicht liet AFC zich terugvallen op de eigen helft. Quick Boys mocht het spel maken, de gasten gokten op de snelle omschakeling om op die manier de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Die opzet mislukte zodat de punten gedeeld moesten worden in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.