Woord van de voorzitter

Gepubliceerd op: 23-12-2019 13:30

Beste QuickBoyzers,

De stand op de ranglijst laat zien dat ons vlaggenschip de mouwen flink moet opstropen om de tweede helft van het seizoen goed te presteren. Vergeten ben ik de promotie naar de tweede divisie en haal ik ook mijn schouders op over de loftuitingen dat Quick Boys telkens goed partij weet te bieden. Ik heb liever de punten in de tas. Fervente supporters weten inmiddels hoe ver het rijden van Hardenberg naar huis is. In ieder geval zullen na de winterstop de mannen van Erwin Grunholz doeltreffender om moeten gaan met de vele kansen die worden gecreëerd!

Het trainingskamp, begin januari op Tenerife, is voor de trainersstaf een mooie gelegenheid in alle rust te werken naar die tweede seizoenshelft. Achter de schermen wordt daarnaast ook nog gezocht naar mogelijke versterking van de selectie. Ad hoc aankopen hoeft u daarbij niet te verwachten. In de dynamiek van het voetbalwereldje  is het de kunst je kop vooral niet gek te laten maken. Al kan ik niet ontkennen dat het verblijf in de tweede divisie ons een prachtige competitie oplevert.

Er is natuurlijk meer onder de zon dan ons eerste team. Het is telkens plezierig te constateren dat zovelen betrokken zijn bij de club. Vrijwilligers die dag in en dag uit klaarstaan voor hun cluppie en die vooral nu met het jubileumjaar in aantocht, onmisbaar zijn. Ik noem bijvoorbeeld de jubileumcommissie met hun talloze vergaderingen in de voorbereiding, de initiatiefnemers van de loterij die dwars tegen de stroom in geloven in hun missie om er een groot succes van te maken. De supporters die ons in het jubileumjaar gaan fêteren op een vuurwerkshow die zijn weerga niet kent en vindingrijk zijn in het vinden van hun geldbronnen!

In het jubileumjaar zal het hoofdveld, direct na de competitie in juni, worden omgevormd tot evenemententerrein. Daar zullen tal van festiviteiten gaan plaatsvinden. Deze setting op het hoofdveld is mede dankzij de KNVB mogelijk gemaakt. Zij waren bereid onze eerste thuiswedstrijd niet eerder dan half september 2020 in te plannen. Na de feestweek wordt een nieuwe grasmat aangelegd. De groeitijd daarvan is 8 tot 10 weken. 

Er staan ons in het jubileumjaar dus veel activiteiten te wachten. Houdt daarbij dan ook de jubileumtoernooikalender in de gaten, want primair blijven we natuurlijk wél een voetbalclub!

De omgevingsvergunningsaanvraag voor de oefenruimte en fysiopraktijk is de deur uit. De ALV heeft deze uitbreiding van faciliteiten op Nieuw Zuid met instemming begroet. We gaan ook de mogelijkheden onderzoeken om de faciliteiten in het uitvak te verbeteren. Het zal steeds vaker voorkomen dat wij met gescheiden supporters-bezoek te maken krijgen. Van Quick Boys mag dan óók in het uitvak een goed onthaal verwacht worden. 

Zoals gezegd smaakt het verblijf in de tweede divisie naar meer. Naast een spannende competitie zien wij dat onder andere terug in de interesse voor de aankoop van businessseats en de groei van de sponsorgroep. Voor een langdurend verblijf in de tweede divisie is echter naast een goede kennis van de spelersmarkt, voetbalgogme en een slim aankoopbeleid ook meer budget gewenst. Starre opvattingen over het genereren van extra middelen moeten dan ook plaatsmaken voor inventieve ideeën. Met tal van ondernemers en dito aan te boren netwerken in de sponsorgroep lijkt mij dat geen onmogelijke taak.

Er mag ook niet onvermeld blijven dat wij op de valreep van 2019 apetrots zijn op de certificering van onze jeugdopleiding. Ook daar zijn de nodige uurtjes in gestopt om dat predicaat te verkrijgen. Chapeau!

Tot slot kunnen we terugzien op een succesvol 2019 waarin we met elkaar gewerkt hebben om Quick Boys in rustig vaarwater te houden. Maar nu met de feestdagen in aantocht even helemaal niets!

Mede namens het bestuur wens ik u mét uw familie en allen die dichtbij u staan goede Kerstdagen en een gezond 2020 toe,

Bart van Kruistum.

Agenda

01-02-2020

Altijd al sponsor willen worden?

Onze Diamantsponsors

Onze DiamantsponsorsNaar het overzicht