Quick Boys is De Treffers de baas

In de uitwedstrijd tegen De Treffers deed Quick Boys prima zaken en revancheerde zich daarmee voor de thuiswedstrijd tegen de tegenstander uit Groesbeek. Binnen tien minuten spelen leidden de blauwwitten. Pas in de tweede helft kwam De Treffers weer op gelijke hoogte. In de loop van de tweede helft kwam Quick Boys weer op voorsprong om vervolgens de wedstrijd met een 1 – 3 overwinning af te sluiten.

De Treffers startte furieus en gingen direct op zoek naar de voorsprong. Die dadendrang leidde tot een doelpoging van Lowie van Zunders waarbij doelman Paul van der Helm aan de bak moest om zijn doel schoon te houden. In dezelfde wedstrijdfase kon Joey Dekkers van afstand op doel uithalen. Weer stond Van der Helm de opening van de score in de weg. Terwijl het wachten leek op de voorsprong van De Treffers sloeg Quick Boys aan de andere kant van het veld toe. Tommy Bekooij werd gevonden. Tussen twee verdedigers zag Bekooij kans de bal over doelman Niels Kornelis te lepelen en Quick Boys op voorsprong te zetten.

Die achterstand kwam hard aan bij De Treffers die hun aanvankelijke dominantie als sneeuw voor de zon zagen verdwijnen. Langzaam maar zeker draaiden de rollen om, De Treffers zagen geen kans meer om de blauwwitte verdediging onder druk te zetten. In de loop van de eerste helft waren de beste doelkansen voor Quick Boys. Eerst zag Sabir Achefay zijn doelpoging nipt over de doelpaal verdwijnen. Vijf minuten voor de rust belandde een voorzet van Joey Ravensbergen op de doelpaal waarmee De Treffers een grotere achterstand bespaard bleef.

In ongewijzigde samenstelling begonnen beide tegenstanders de tweede helft. De Treffers ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Binnen vijf minuten liet de thuisploeg die gelijkmaker aantekenen. Captain Jeffrey Ket maakte ongelukkig contact met zijn tegenstander, die actie leverde Ket een gele kaart op en van afstand mocht De Treffers een vrije schop nemen, die in de doelmond werd geplaatst. De blauwwitte defensie kon de bal niet wegwerken, uiteindelijk kon Lowie van Zundert de bal koppend het doel inwerken waarmee de stand weer was gelijkgetrokken.

De gelijkmaker inspireerde De Treffers om op jacht te gaan naar meer. Quick Boys stond onder zware druk. Na tien minuten spelen werd een uitgelezen kans om De Treffers op voorsprong te zetten niet benut. Bryan Sirvania kopte van dichtbij de bal over het doel. Quick Boys wist zich onder de druk weg te spelen en verplaatste het spel naar de andere kant van het veld. Met nog een half uur op de klok leek Jesper de Vré, uit een vrije schop van Jeffrey Ket, Quick Boys weer op voorsprong te zetten. Een prima redding van doelman Kornelis voorkwam een nieuwe achterstand voor De Treffers.

Van de kant van de Treffers sloeg men aan het wisselen, het effect van de wissels bleef uit. Ruim halverwege de tweede helft drukte Olaf van de Sande De Treffers weer in de zorgen door uit de draai het doel te vinden, daarmee Quick Boys weer op voorsprong zettend. Nog was de blauwwitte storm niet gaan liggen. Een paar minuten later moest doelman Kornelis weer alles uit de kast halen bij een doelpoging van Jesper de Vré, ten koste van een hoekschop bleef een doelpunt uit.

In de loop van de wedstrijd bepaalde Ricardo Kuijvenhoven de uitslag op 1 – 3. Vanaf de rand van het strafschopgebied rondde Kuijvenhoven beheerst een door Sabir Achefay opgezette aanval af. Ook bij Quick Boys werd nog gewisseld, verdere doelpunten bleven uit. Met de punten op zak kon met een tevreden gevoel de verre terugreis worden aangevangen.