Quick Boys onderuit tegen Spakenburg

Quick Boys is er niet in geslaagd een resultaat neer te zetten in de wedstrijd tegen Spakenburg. Op sportpark Nieuw Zuid werd het 0-1 voor de bezoekers, die een kwartier voor tijd een strafschopbenutten.

Op papier weer een lastige tegenstander voor Quick Boys dat het vooral thuis moeilijk heeft. Toch leek de wedstrijd een goed begin te hebben voor de blauwwitten toen na een paar minuten Kevin Gomez-Nieto vanaf rechts Kevin Jansen vond die vervolgens niet wist te profiteren en de bal over het doel kopte. Direct daarop reageerde Spakenburg door aan de andere kant van het veld een aanval te plaatsen waaruit Kevin Sterling de bal op de doelpaal plaatste. Toen direct daarop aan weer de andere kant een overduidelijke handsbal in het strafschopgebied over het hoofd werd gezien door arbiter Wiersma kende de amper begonnen wedstrijd al de nodige enerverende momenten.

Voorlopig zouden beide tegenstanders zich niet voor elkaar verschuilen, beiden waren overduidelijk op zoek naar de voorsprong. Dat bleek weer na amper een kwartier spelen toen Ricarco Kuijvenhoven met een afstandsschot probeerde doelman Leon ter Wielen te verrassen maar het doel niet vond. In de loop van de eerste helft drong Spakenburg steeds meer aan bij Quick Boys maar kwam niet verder dan een aantal hoekschoppen die niet het voor Spakenburg gewenste resultaat brachten.

Aan de andere kant trachtte Quick Boys iets terug te doen. Met nog ruim een kwartier te spelen nam Tommy Bekooij een vrije schop die een simpele prooi werd voor doelman Ter Wielen. In de loop van de eerste helft kwam Spakenburg regelmatig bovendrijven als de bovenliggende partij. De gasten drongen aan maar faalden in de afronding. Ook Quick Boys wist aan de andere kant van het veld het net te vinden , daarom gingen beide partijen met de brilstand op het scorebord aan de thee. Na de thee bleef Sabir Achefay achter in de kleedkamer, hij werd vervangen door Tim Bloemendaal.

Quick Boys speelde in de tweede helft met de harde wind in de rug en ging op zoek naar een doelpunt. Die dadendrang leek na amper vijf minuten spelen vruchten af te werpen toen vanaf de rechterflank Kevin Jansen werd gevonden, Jansen plaatste de bal rakelings naast het doel van doelman Ter Wielen. In deze wedstrijdfase liet arbiter Wiersma zich weer gelden door een overduidelijke overtreding van Majid Ghaddari die al geel op zak had, onbestraft te laten. Na een kwartier gespeeld te hebben ging captain Barry Beijer op de bon na een overtreding op Tommy Bekooij die zich vervolgens belastte met de vrije schop. Vanaf een plek waar Bekooij dit seizoen meerdere malen succesvol was bleef nu het resultaat uit. Net als Spakenburg in de eerste helft dwong nu Quick Boys meerdere hoekschoppen af, ook nu bleven die corners zonder resultaat.

Met nog een kwartier op de klok ging het fout voor Quick Boys. Kevin Sterling werd alle ruimte geboden het veld over te steken om vervolgens in het strafschopgebied naar de grond te worden gewerkt. Arbiter Wiersma kende geen enkele twijfel. Spakenburg kreeg een strafschop toegewezen waar Vince Gino Dekker zich mee belastte. Doelman Paul van der Helm was kansloos, Spakenburg was op voorsprong gekomen.

Coach Edwin Grünholz bracht direct twee wissels waarmee het tij alsnog gekeerd moest worden. Dat tij werd niet meer gekeerd. In de resterende tijd waren de beste kansen nog voor Spakenburg dat alle ruimte kreeg van Quick Boys dat wanhopig op zoek was naar tenminste een punt maar het net niet meer vond waardoor weer een thuiswedstrijd verloren ging. De naaste concurrentie wist wel punten bijeen te sprokkelen waarmee het resultaat tegen Spakenburg extra hard aankwam.