Voorbeschouwing Quick Boys - ASWH

Gepubliceerd op: 11-09-2008 00:00

Na de overtuigende seizoensopening bij Excelsior Maassluis staat voor Quick Boys de eerste thuiswedstrijd op het programma. Aanstaande zaterdag is ASWH te gast op sportpark “Nieuw Zuid”.
Na de overtuigende seizoensopening bij Excelsior Maassluis staat voor Quick Boys de eerste thuiswedstrijd op het programma. Aanstaande zaterdag is ASWH te gast op sportpark “Nieuw Zuid”. De ploeg van trainer Willem Leushuis heeft zich gedurende de overschrijvingsperiode flink versterkt, kan terugkijken op een zeer geslaagde voorbereiding en wordt gezien als een van de titelkandidaten. Niettemin ging de openingswedstrijd van ASWH verloren. De trots van Hendrik-Ido-Ambacht ging op eigen veld met 0-2 ten onder tegen Rijnsburgse Boys. Quick Boys is de competitie voortvarend begonnen middels een regelmatige 1-3 overwinning bij Excelsior Maassluis. De blauwwitten kunnen aldus vol vertrouwen de wedstrijd tegen ASWH tegemoet zien.  De wedstrijd op “Nieuw Zuid” staat onder leiding van scheidsrechter L.P.S. Cairo en vangt aan om 15:00 uur.

 

Algemeen

Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht is opgericht op 1 augustus 1929. De club telt ongeveer 900 leden en heeft sportpark "Schildman" als thuisbasis. In het seizoen 2004-2005 boekten de Ambachters hun grootste successen: naast de afdelingstitel werd ook zowel het zaterdagkampioenschap als het algehele amateurtitel in de wacht gesleept.

 

Vorig seizoen

Met drieëndertig punten uit zesentwintig duels eindigde ASWH vorig seizoen op een teleurstellende negende plaats op de ranglijst. Overwinningen op Katwijk (5-1) en Noordwijk (2-1) vormden de schamele hoogtepunten van het seizoen. Bill Tukker voelde kort na de winterstop geen vertrouwen meer van de kant van het bestuur en stapte op. Henk Wisman nam het roer over, maar de oud-trainer van Quick Boys keerde sportpark “Schildman” al snel weer de rug toe. Dogan Corneille, op dat moment selectiespeler van Barendrecht, werd vervolgens aangesteld als ad interim-trainer. Voor dit seizoen zwaait Willem Leushuis, de voormalig oefenmeester van IJsselmeervogels, met de scepter. Corneille is aangesteld als assistent-trainer.

 

Mutaties

De verwachtingen op sportpark “Schildman” zijn dit seizoen hooggespannen. Veel grote namen werden tijdens de overschrijvingsperiode toegevoegd aan de A-selectie van trainer Leushuis en zijn assistent Corneille. Zo gaven Jacob van der Belt (DOTO), Brian Berends (RBC Roosendaal), Joshua Brard (LRC Leerdam), Leon van Dalen (TOP Oss), Dennis Knüppe (IJsselmeervogels), Brian Leons (Barendrecht), Sander Molenaar (DOTO), Youri Petrov (FC Volendam), Lee Quincy Cheuk-A-Lam (FC Omniworld), Jeroen Rijsdijk (IJsselmeervogels) en Richard Yeboah (SHO) hun ja-woord aan ASWH. Daartegenover vertrokken om uiteenlopende redenen Erik Abels (Alblasserdam), Nixon Dias (Noordwijk), Mike van Gool (Scheveningen), Ard Hartman (Heerjansdam), Raymon Kuipers (Noordwijk), Danny Slingerland (IFC), Paul Verboom (SHO), Robert Jan de Vos (Papendrecht), Jeroen van Wetten (Barendrecht) en Rory van der Weijden (IFC) bij de club uit Hendrik-Ido-Ambacht.

 

Valse start

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde ASWH tien beker- en oefenwedstrijden. De ploeg van trainer Leushuis bleef tijdens deze periode ongeslagen. De Ambachters overleefden de poulefase van het districtsbekertoernooi Zuid I na overtuigende overwinningen op zaterdaghoofdklasser Kozakken Boys (4-2), zaterdagtweedeklasser GJS (3-0) en zondageersteklasser Unitas (4-0).

Reeds na vijf minuten spelen werd het opgebouwde vertrouwen van de thuisploeg aan flarden geschoten door Rijnsburgse Boys in de eerste competitiewedstrijd. Bennie van Noord, de van SC Cambuur-Leeuwarden overgekomen verdediger, wist van dichtbij te scoren na terugleggen van Danny van der Vijver: 0-1. Gedurende het restant van het eerste bedrijf was Rijnsburgse Boys de bovenliggende partij. Keeper Jacob van den Belt moest een aantal maal handelend optreden op inzetten van Martijn Gootjes en Richal Leitoe. Uiteindelijk kon ASWH tot aan de rust beperkt houden tot slecht één tegentreffer.

Na de doelwisseling probeerde Leushuis met een wissel – Brian Leons kwam binnen de lijnen voor Jeroen Rijsdijk – het tij te keren, maar verder dan een schotpoging van Ferry van Lare kwam de thuisploeg niet. Doordat ASWH alles op alles zetten, ontstond voor Rijnsburgse Boys veel ruimte. Met name Joost Kuhlmann kreeg de gelegenheid om de voorsprong van de geelzwarten te vergroten. Uiteindelijk bracht een benutte strafschot van Peter Freke de beslissing, nadat Leitoe was gevloerd door ASWH-aanvoerder Leon van Dalen: 0-2.

 

Overtuigende seizoensopening

De equipe van trainer Jasper de Muijnck kende een succesvolle start van de competitie. Op sportpark “Dijkpolder” maakten de blauwwitten een zeer goede indruk op de ruim duizend aanwezige toeschouwers. Tegenstander Excelsior Maassluis mocht van geluk spreken dat de nederlaag niet hoger uitviel.

Ten opzichte van het bekerduel met Baronie was de opstelling Quick Boys op één plaats gewijzigd. De technische staf van de Katwijkers kon geen beroep doen op Hendrik van Beelen. De middenvelder moest de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan vanwege familieomstandigheden. De positie van Van Beelen werd ingenomen door Robert-Jan Ravensbergen. In de laatste linie vormden Rivallino Sleur en Marcel Pronk het centrale verdedigingsduo.

In de beginfase van de wedstrijd lag het tempo laag. Beide teams tastten elkaar af, van goed spel en sprankelende aanvallen was nog geen sprake. Benjamin Martha ontving de eerste gele kaart van de wedstrijd nadat de aanvaller in de ogen van scheidsrechter S.B. den Haan een overtreding beging op de lange Hans-Jörgen Nicolaï. Vanaf dat moment gingen de bezoekers dwingender spelen. Via de buitenkanten probeerden de blauwwitten de tegenstander kapot te spelen. Met name Jaap van der Plas en Marciano Kastoredjo konden zich uitleven op de vleugels. Na een kwart wedstrijd brak Quick Boys de score open. Een steekpass van Jaap van der Plas bereikte uitblinker Benjamin Martha die met een boogbal keeper en andere uitblinker Robbert van de Velde verschalkte: 0-1.

De ban was gebroken en de blauwwitten roken bloed. Jaap van der Plas, Maarten Bak, Chima Onyeike en Martha waren vervolgens dicht bij een tweede treffer van de gasten, maar de aanvallers kenden weinig geluk bij het afwerken.

In de rust was de aangeslagen Ravensbergen achtergebleven in de kleedkamer. De verdienstelijk spelende aanvoerder kreeg in het eerste bedrijf last van zijn hamstring en werd vervangen door Peter Timmermans.

De blauwwitten begonnen ongeconcentreerd aan de tweede helft. Royama Ibrahim kon zomaar voor Peter Kromhout opduiken, maar werd daarbij onreglementair gehinderd door Glen van Dam. De rechtsback werd door Den Haan bestraft met een gele kaart en bovendien ging de bal op de stip. Vanaf elf meter toonde Demis Xanthopoulos zich een koele kikker: 1-1.

Diezelfde Xanthopoulos kreeg niet veel later een goede mogelijkheid om zijn ploeg op een onverdiende voorsprong te brengen. Oog-in-oog met Kromhout mikte de doelpuntenmaker in eerste instantie op de benen van de sluitpost van Quick Boys en raakte in de nastoot zelfs de buitenkant van de paal.

Gelukkig voor de meegereisde aanhang grepen de blauwwitten na het slechte begin na rust wederom het initiatief. Onyeike, Martha en Derek van der Plas waarschuwden de thuisploeg, voordat Bak zijn ploeg weer op voorsprong bracht. De linksbuiten omspeelde Van de Velde en schoof het leder in het lege doel: 1-2. Quick Boys was er alles aan gelegen om de voorsprong verder uit te breiden. Onyeike, die kort daarvoor de lat trof met zijn kopbal, voltrok tien minuten voor het einde het vonnis over Excelsior Maassluis. Een loepzuivere voorzet van invaller Sylvano Comvalius bereikte het hoofd van de vrijstaande Onyeike. De sterke spits kopte de bal in de verre hoek tegen de touwen: 1-3. Dit was tevens de eindstand van dit duel.

 

Onderlinge resultaten

In het verleden kwamen Quick Boys en ASWH elkaar tien keer eerder tegen in competitieverband. De blauwwitten wonnen vier duels, drie wedstrijden eindigden in remises, terwijl ASWH drie keer mocht zegevieren.

Op sportpark “Nieuw Zuid” verloor Quick Boys tot nu toe slechts één wedstrijd van de Ambachters. De blauwwitten boekten twee overwinningen en speelden eenmaal gelijk tegen ASWH.

Vorig seizoen eindigde het treffen tussen Quick Boys en ASWH in een 1-1 gelijkspel. De blauwwitten kenden een slechte seizoenstart en ook tegen de withemden uit Hendrik-Ido-Ambacht wist Quick Boys zich niet te profileren als een potentiële titelkandidaat. Ook ASWH was destijds niet in goeden doen wat resulteerde in een weinig hoogstaande wedstrijd. Een van richting veranderde vrije trap van Danny Versluis bracht de gasten na rust op voorsprong. In de slotfase sleepte Quick Boys alsnog een punt uit het vuur dankzij een treffer van Ravensbergen.  

 

Nieuws uit beide kampen

Trainer De Muijnck kan geen beroep doen op Robert-Jan Ravensbergen. De aanvoerder viel tijdens de seizoensouverture tegen Excelsior Maassluis uit met een hamstringblessure. Daartegenover staat de terugkeer van Hendrik van Beelen, die het duel met de tricolores moest missen wegens familieomstandigheden. Reservekeeper Kees Guijt is herstellende van een buikspierblessure, terwijl Sander van der Horst na zijn ribaandoening weer helemaal wedstrijdfit is.

De technische staf van ASWH kent eveneens weinig personele problemen. Spits Arjan Human is herstellende van een kwetsuur aan zijn kruisband waaraan hij vorig jaar is geopereerd. De verwachting is dat de ex-prof pas na de winterstop in actie zal komen. Ook Stefan van Dam moet het duel met Quick Boys aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. De middenvelder liep in de wedstrijd in het kader van het districtsbekertoernooi tegen Kozakken Boys een rode kaart op. Desalniettemin beschikt trainer Leushuis over een zeer uitgebalanceerde selectie. Met Jacob van den Belt heeft hij een meer dan hoofdklassewaardige keeper in huis. Damiën Vereecken is een zeer betrouwbare mandekker. Het verdedigingsduo Leon van Dalen en Jeroen Rijsdijk kent de klappen van de spreekwoordelijke zweep. Ivar Eltenberg is een goede bekende van De Muijnck. De linksback speelde, samen met Van den Belt, onder De Muijnck bij DOTO. Wellicht dat Leushuis zaterdag aan veteraan Johan Sturrus de voorkeur geeft op de linksachterpositie. Op het middenveld hebben Alexander de Jong en Ferry van Lare de regie in handen. Dennis Knüppe moet voor de creativiteit zorgen, terwijl ook Sjoerd van der Waal een optie is, hangend aan de linkerkant. Voorin lijkt Leushuis te kiezen voor het duo Sander Molenaar en Youri Petrov. Beide spelers beschikken over de nodige bagage. Louis van Kleef kan eventueel als stormram worden ingezet.

Quick Boys kan terugzien op een geslaagde seizoensouverture. De blauwwitten kunnen zich nu echter opmaken voor een zware wedstrijd tegen een opponent van formaat. ASWH zal getergd zijn na de thuisnederlaag tegen Rijnsburgse Boys. Niettemin is het zelfvertrouwen in het Katwijkse kamp groot en wellicht zal het thuisvoordeel ook dit keer weer de doorslaggevende factor zijn.

 

Vermoedelijke opstelling Quick Boys:

Peter Kromhout (c); Glen van Dam, Rivallino Sleur, Marcel Pronk, Marciano Kastoredjo; Hendrik van Beelen, Benjamin Martha, Derek van der Plas; Jaap van der Plas, Chima Onyeike en Maarten Bak.

 

Vermoedelijke opstelling ASWH:

Jacob van den Belt; Damiën Vereecken, Leon van Dalen (c), Jeroen Rijsdijk, Ivar Eltenberg (Johan Sturrus); Jan-Willem Schep, Alexander de Jong, Ferry van Lare, Dennis Knüppe (Sjoerd van der Waal); Sander Molenaar en Youri Petrov.

 

Overig programma Hoofdklasse A:

Barendrecht - Excelsior Maassluis

Capelle - Ter Leede

Heerjansdam - Katwijk

FC Lisse - ARC

Rijnsburgse Boys - Noordwijk

Scheveningen - DOTO

Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering Quick Boys

08-06-2019

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________