Gert Aandewiel wordt Technisch Manager K.v.v. Quick Boys

Gepubliceerd op: 18-09-2014 21:40

Per 1 oktober aanstaande is Gert Aandewiel de Technisch Manager van K.v.v. Quick Boys. Hij wordt eindverantwoordelijk voor Quick Boys 1, 2, 3, Jong Quick Boys, de scouting en de jeugdopleiding. 
In nauwe samenwerking met Ted Verdonkschot en Theo Guijt (Hoofd Opleidingen) is gezocht naar een technisch manager die eindverantwoordelijk wordt voor alle selectieteams van Quick Boys. Met zijn Quick Boys-achtergrond als speler en trainer en op basis van zijn ruime ervaring als prof, hoofdtrainer en technisch manager van betaald voetbalorganisaties en hoofd opleidingen bij een buitenlandse profclub is Aandewiel de ideale kandidaat gebleken. Zijn kennis en kunde zullen een extra kwaliteitsimpuls geven aan de jeugdopleiding en de
seniorenselectieteams. Gezien het belang van continuïteit in deze functie is een samenwerking voor minimaal twee jaar aangegaan.  

Aandewiel was als voetballer en trainer zeer succesvol op sportpark Nieuw Zuid. Als speler won hij diverse titels in de seizoenen 1990-1991 en 1991-1992. Als profvoetballer was de verdediger annex middenvelder actief namens FC Volendam, Sparta Rotterdam en FC Dordrecht.
In het seizoen 2001-2002 maakte Aandewiel zijn debuut als hoofdtrainer van het eerste elftal van Quick Boys. Samen met Arjen van der Werf vormde hij een succesvol duo dat in de seizoenen 2002-2003 en 2003-2004 beslag wist te leggen op het afdelingskampioenschap van de Hoofdklasse A. In het laatstgenoemde voetbaljaar werd onder leiding van het tweetal bovendien de zaterdagtitel en de algeheel amateurtitel in de wacht gesleept. In 2004 won Aandewiel de Rinus Michels Award, de prijs voor beste amateurtrainer. In het seizoen 2005-2006 werd de geboren Katwijker aangesteld als hoofdtrainer van HFC Haarlem, de club die onder zijn leiding voor het eerst in 25 jaar een periodetitel wist te winnen in de Eerste Divisie. Twee jaar later werd hij aangesteld als eindverantwoordelijke bij Sparta Rotterdam, waar hij uiteindelijk slechts enkele maanden actief was. De rest van dat seizoen bekleedde hij de functie van technisch manager bij HFC Haarlem. Vervolgens was Aandewiel vier seizoenen werkzaam als assistent-trainer bij NAC Breda, waarvan één jaar als interim-hoofdtrainer. Na een avontuur in Armenië keerde hij vorig jaar terug op de Nederlandse velden als hoofdtrainer van eerstedivisionist FC Oss.

Als Technisch Manager wordt Aandewiel verantwoordelijk voor de gehele technische staf van Quick Boys en is hij mede bepalend voor het technisch beleid. Hij zal uiteraard ook dienen als klankbord voor hoofdtrainer Verdonkschot. Daarnaast zal hij in samenwerking met de scouting potentiële interne en externe aanwinsten bekijken ten behoeve van de A-selectie. 
Aandewiel zal naast de wedstrijden en trainingen van het eerste elftal ook de ontwikkeling van de talenten in Quick Boys 2 en 3 en de jeugdselectieteams volgen. Een belangrijke doelstelling is immers om een optimale doorstroming van beloftevolle spelers te realiseren. In dit kader zal hij ook nauw samenwerken met Theo Guijt (Hoofd Opleidingen) met het VoetbalTechnische OpleidingsPlan (VTOP) als uitgangspunt.  

Het bestuur wenst Gert heel veel succes met zijn nieuwe functie op Nieuw Zuid. 

Cees Haasnoot
Bestuurslid voetbalzaken

 

 

Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering Quick Boys

08-06-2019

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________