Yordi Teijsse verlaat Quick Boys: "Het was fantastisch!"

Gepubliceerd op: 02-06-2016 21:00

Afgelopen maandagavond werd het officieel: Yordi Teijsse vertrekt bij Quick Boys. Hij gaat een avontuur aan bij FC Dundee, uitkomend in de hoogste Schotse voetbalcompetitie. In twee seizoenen kwam Yordi Teijsse tot 40 competitiewedstrijden, waarin hij 37 keer scoorde. Met liefst 30 goals in 26 wedstrijden had hij dit seizoen een groot aandeel in het kampioenschap van Quick Boys. Niet verrassend werd de topscorer recent dan ook gekozen tot Speler van het Jaar.

Gefeliciteerd met je overgang naar FC Dundee! Hoe kijk je terug op de afgelopen twee seizoenen?
"Mijn eerste seizoen was niet leuk. In het begin van de competitie zat het qua sfeer niet altijd even goed en had ik weinig plezier. Daarbovenop kwam een blessure die me een paar maanden aan de kant hield en het mislopen van promotie naar de Topklasse. Geen fijn seizoen dus. Afgelopen seizoen daarentegen was fantastisch! Na de eerste training riep ik al dat we kampioen gingen worden. Het gevoel was gelijk zo goed, alles klopte dit jaar. Ik ben ook zo blij dat we kampioen zijn geworden, anders had je alsnog een minder gevoel aan dit seizoen overgehouden. Nu kan ik het niet anders dan omschrijven als een fantastisch seizoen!"

Misschien een beetje een open deur, maar wat zie je als je hoogtepunt bij Quick Boys?
"Het behalen van het kampioenschap! Kampioen worden is natuurlijk altijd een hoogtepunt, maar op deze manier, op de laatste speeldag, met dit publiek en alles eromheen... Tja, dat ga ik echt nooit meer meemaken denk ik. Vooral de emotie die ik zag bij de mensen is iets om nooit te vergeten. Toen besefte ik echt pas voor wat voor club ik speelde, hoelang de club hier al naar hunkert en hoe bijzonder het eigenlijk is wat we gedaan hebben. Het 'QB-hart' wat ik vaker voorbij heb horen komen in mijn periode bij Quick Boys, was eindelijk zichtbaar bij vele mensen en dat deed zeker iets met me."Wat ga je het meest missen bij Quick Boys?
"Het team! We zijn zo hecht geworden afgelopen seizoen. Ik voelde me met deze jongens echt onverslaanbaar en was zo graag ook kampioen in de derde divisie met ze geworden."

De afgelopen dagen bereikte je overgang naar FC Dundee zelfs de landelijke media, en op sociale media was je het gesprek van de dag. Had je zoveel aandacht verwacht rondom je overgang?
"Nauurlijk verwachtte ik dat ik wat aandacht zou krijgen. Maar zoveel? Nee, dat was echt even schrikken. Mijn telefoon ontplofte letterlijk die dag dat ik het openbaar mocht maken! Telefoontjes, WhatsApp-berichtjes, Facebook-berichtjes, enz. Ik ben nog steeds bezig om de meeste berichtjes netjes te beantwoorden, maar er is gewoon geen doorkomen aan. Had ook zeker niet verwacht dat zoveel verschillende media het bericht naar buiten zouden brengen, zoals Voetbalzone, Voetbal International, Voetbalprimeur, enz. Ook werd ik gebeld door een verslaggever en bleek ik ineens live in een radio-uitzending te zitten! Aandacht is leuk, maar zoveel aandacht als je dat niet gewend bent, dat zorgt toch wel voor wat onrust. Dus ben ook wel weer blij als dat zo over is."

Wat zijn je verwachtingen van je avontuur in Schotland?
"Heel veel leren, beter worden en mezelf in de basis knokken. Ik denk dat er hele mooie dingen kunnen gebeuren daar."

Tot slot: kom je komend seizoen nog afscheid nemen van de fans, of wordt dat lastig gezien je programma bij Dundee FC?
"Afscheid nemen zou ik erg graag willen. Ik had het er laatst met voorzitter Henk-Jan van Maanen nog even snel over. Ik ga er zeker op terugkomen!"


37 goals in 40 wedstrijden
1x Kampioen
1x Speler van het Jaar
1x Topscorer Hoofdklasse B

#YordiBedankt

Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering Quick Boys

08-06-2019

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________