K.v.v. Quick Boys bereikt akkoord met Jason Oost

Gepubliceerd op: 18-07-2016 06:59

Jason Oost komt de gelederen van K.v.v. Quick Boys versterken. De ervaren aanvaller, die veertien seizoenen in het betaald voetbal heeft gespeeld, sluit per direct aan bij de selectie van trainer Jan Zoutman.

Als speler van RKC Waalwijk maakte hij op 18 augustus 2002 in de wedstrijd tegen De Graafschap zijn debuut in het profvoetbal. Op 16 mei jongstleden kwam de geboren Hagenaar voor de laatste keer in actie toen hij met Almere City tegen Willem II strandde in de halve eindstrijd van de play-offs. In totaal speelde de 33-jarige Oost circa 400 wedstrijden in het betaalde voetbal waarin hij 63 doelpunten maakte.
Technisch manager Gert Aandewiel is dan ook zeer content met zijn nieuwste aanwinst. ,,Met Jason heb ik nog samengewerkt bij Sparta Rotterdam. Hij heeft veel ervaring en kan op meerdere posities in de aanval en achter de spits uit de voeten. Daarnaast is hij een heel prettige persoonlijkheid en zal hij met zijn bewezen kwaliteiten als speler onze jonge talenten verder helpen ontwikkelen. Jason is fit en zal vanavond aansluiten bij de groep op het trainingsveld.”

Oost kende als aanvoerder een sterk laatste seizoen bij Almere City en hoopte op een voortzetting van zijn carrière in het betaalde voetbal. ,,Ik voel me topfit en heb altijd met veel plezier gespeeld in het profcircuit. Er was wel interesse vanuit Nederland en het buitenland, maar heel concreet werd het niet. Uiteindelijk heb ik de knoop voor mezelf doorgehakt en ben ik meer gaan nadenken over mijn carrière na het voetbal.”
Sportpark Nieuw Zuid is geen onbekend terrein voor Oost. ,,In de jeugd van Feyenoord speelde ik weleens tegen Quick Boys. Gert Aandewiel heeft mij onlangs een rondleiding gegeven en ik heb me ook door anderen laten informeren over de club. Quick Boys heeft een fantastische accommodatie en alles is goed geregeld. Hier krijg ik bovendien de kans om een start te maken met mijn trainersloopbaan.”
Met Quick Boys zal Oost volgende maand debuteren in de Derde Divisie. De kersverse aanwinst wil met de blauwwitten een rol van betekenis gaan spelen in de nieuwe competitie. ,,Ik heb nog geen wedstrijden van Quick Boys gezien, maar ik heb me laten vertellen dat er een goede, jonge groep staat die afgelopen seizoen niet voor niets kampioen is geworden. Het is nu zaak dat ik zo snel mogelijk wedstrijdfit wordt. Ik wil een meerwaarde zijn voor het elftal. Samen zullen we er alles aan doen om met Quick Boys de aansluiting met de top van het amateurvoetbal terug te vinden.”

Het Technisch Management van de club is verheugd met de komst van Jason Oost en wenst hem veel plezier en succes toe op sportpark Nieuw Zuid.

Foto: VI Images

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________