K.v.v. Quick Boys voegt Hamza Boukhari toe aan A-selectie

Gepubliceerd op: 10-09-2017 21:21

Trainer Jan Zoutman kan in het lopende voetbaljaar beschikken over Hamza Boukhari. De veelzijdige aanvaller, die afgelopen week op proef was op sportpark Nieuw Zuid, heeft met K.v.v. Quick Boys een akkoord bereikt over een contract tot het einde van het seizoen. De KNVB moet de overgang van Boukhari naar de blauwwitten nog goedkeuren.

Onder het toeziend oog van zijn zaakwaarnemer Peter R. de Vries kwam de 22-jarige Boukhari vorige week dinsdag in actie tijdens het gewonnen oefenduel met zondaghoofdklasser SJC (6-1). Met twee doelpunten gaf de Hagenaar meteen zijn visitekaartje af. De afgelopen vijf seizoenen stond de rappe Boukhari onder contract bij FC Utrecht. Afgelopen voetbaljaar was het talent een vaste waarde bij Jong FC Utrecht. Hij kwam uiteindelijk tot dertig duels in de Jupiler League. Met de club uit de Domstad bereikte de aanvaller geen overeenstemming over een nieuwe verbintenis, waardoor hij transfervrij kon vertrekken. Met het vastleggen van Boukhari krijgt de technische staf van de blauwwitten nog meer mogelijkheden in de voorhoede.

Namens de technische commissie van de club somt Gert Aandewiel de kwaliteiten van de nieuwe aanwinst op: ,,Hamza is een snelle speler die beschikt over scorend vermogen en een goede actie in huis heeft. Door zijn komst worden de mogelijkheden vergroot om in aanvallend opzicht in meerdere systemen te kunnen spelen. Hij kan op alle posities in de voorhoede uit de voeten en is tevens inzetbaar als aanvallende middenvelder. Met zijn specifieke kwaliteiten vormt hij een uitstekende aanvulling op de capaciteiten van de huidige aanvallers binnen de selectie. Wij zijn erg verheugd met het aantrekken van een speler van zijn kaliber.”

Bron foto: ANP

De speler in kwestie overtuigde de technische commissie van de club tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen SJC. ,,Sinds eind mei had ik geen wedstrijd meer gespeeld. Als je dan goed spel laat zien en twee doelpunten weet te maken, mag je tevreden zijn. Ik zal nog enkele weken nodig hebben om helemaal wedstrijdfit te worden, maar ik geef me daar de tijd voor.”
Afgelopen seizoen was Boukhari een van de smaakmakers bij Jong FC Utrecht. Toch werd de samenwerking beëindigd. ,,De club wilde wel met mij verder, maar we konden geen akkoord bereiken. Dan moet je elkaar de hand schudden en verder gaan kijken. Dit seizoen wil ik mijn waarde tonen voor Quick Boys, een warme club met ambities. Men wil naar de Tweede Divisie en ik hoop mijn steentje hieraan te kunnen bijdragen. Ik ben Quick Boys in ieder geval heel erg dankbaar voor de kans die ik nu krijg.”

In het verleden speelde Boukhari in de jeugd van Haaglandia en was hij regelmatig actief als tegenstander op sportpark Nieuw Zuid. Nu kijkt hij er naar uit om de clubkleuren van Quick Boys te mogen verdedigen. ,,Quick Boys is de competitie goed gestart. De selectie bestaat uit veel spelers +met individuele kwaliteiten en de trainer heeft een plan. We moeten er elke week 100% voor gaan en dan zien we wel waar we eindigen. Dat geldt zeker ook voor mij persoonlijk,” besluit de ambitieuze Boukhari.

K.v.v. Quick Boys heet Hamza Boukhari van harte welkom op Nieuw Zuid en wenst hem veel succes en plezier toe dit seizoen.

Koop stenen entree Nieuw Zuid

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________