Vlatko Laziç tekent voor anderhalf seizoen op sportpark Nieuw Zuid

Gepubliceerd op: 25-01-2018 17:18

Met onmiddellijke ingang wordt Vlatko Laziç toegevoegd aan de A-selectie van K.v.v. Quick Boys. De Servische Nederlander, enkele weken geleden teruggekeerd van een profavontuur bij Arendal Fotball in Noorwegen, is een overeenkomst van anderhalf jaar overeengekomen met de clubleiding van de blauwwitten.

De 28-jarige Laziç, inzetbaar op de backposities en als vleugelaanvaller, speelde in de jeugd van ARC toen hij werd ontdekt door de scouts van Ajax. In Amsterdam heeft de inwoner van Bodegraven de gehele jeugdopleiding doorlopen. Tot een doorbraak in de hoofdstad kwam het niet, maar uiteindelijk heeft Laziç bijna 200 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld voor onder andere De Graafschap, NAC Breda, FC Dordrecht en RKC Waalwijk. Bij laatstgenoemde club speelde hij samen met Kenny Anderson. Daarnaast was Laziç actief voor het Roemeense FC Astra Giurgiu. De Europa League-duels met AS Roma en FC Viktoria Pilsen zullen hem altijd bijblijven.

Hoofdtrainer Gert Aandewiel ziet het aantrekken van Laziç als een buitenkans. ,,Vlatko is een multifunctionele flankspeler, zowel in verdedigend als in aanvallend opzicht. Een snelle en technisch geschoolde voetballer die een goede passeerbeweging in huis heeft en bovendien beschikt over een rugzak met de nodige ervaring. Wij zien in hem een versterking van de selectie in de breedste zin van het woord en zijn dan ook erg blij dat we Vlatko tot en met het seizoen 2018-2019 hebben weten vast te leggen”.

,,Ik heb een weloverwogen beslissing genomen”, begint de speler in kwestie. ,,De mogelijkheid om langer in Noorwegen te blijven, heb ik laten schieten. Eenmaal terug in Nederland zijn alle opties op tafel gekomen: weer terug naar de Jupiler League of een start maken met mijn maatschappelijke carrière? Ik heb gekozen voor de laatste optie. Toch vind ik niet dat je op mijn leeftijd helemaal moet stoppen met voetballen. Als 28-jarige ben je op de top van je kunnen. Uiteindelijk ben ik via Yordi Teijsse in contact gekomen met de trainer waarmee ik een goed gesprek gevoerd heb. Het is daarna heel snel gegaan’’.

Laziç beschouwt Quick Boys meer als profclub dan als amateurclub. ,,Alles is hier perfect geregeld. Daarnaast zie ik veel overeenkomsten met de clubs waar ik in het verleden voor gespeeld heb. Quick Boys is net als De Graafschap en NAC Breda een echte volksclub met een grote achterban. In het betaalde voetbal heb ik vaak om promotie gespeeld en in de jeugd van Ajax heb ik geleerd om kampioen te worden. Ook op Nieuw Zuid heeft men ambities. Ik wil hier belangrijk zijn voor het team en uiteindelijk met Quick Boys de stap naar de Tweede Divisie maken’’, besluit de strijdvaardige Laziç.

De Technische Commissie heeft Vlatko Laziç van harte welkom bij de blauwwitten en kijkt uit naar een succesvolle samenwerking op Nieuw Zuid.

Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering Quick Boys

08-06-2019

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________