Voorbeschouwing Capelle - Quick Boys

Gepubliceerd op: 13-04-2018 21:12

Na de teleurstellende nederlaag in eigen huis tegen Jong FC Groningen (0-2) gaat Quick Boys proberen haar rug te rechten in het uitduel met Capelle. Dankzij de nederlaag van koploper Spakenburg bij Jong FC Twente (0-2) zijn de blauwwitten nog altijd in de race om het kampioenschap. De formatie van trainer Gert Aandewiel gaan morgen op bezoek bij Capelle proberen de draad weer op te pakken. Het duel op sportpark ’t Slot begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter S. Veekamp uit Enschede. Reis mee en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen Capelle!Stand van zaken
Met 24 punten uit 27 duels bevindt Capelle zich momenteel op de zestiende plaats op de ranglijst. De tegenvallende resultaten kostte trainer Winand van Loon vlak na de winterstop de kop. Zijn vervanger Ron Timmers, die ook de scepter zwaait bij zondagderdedivisionist Dongen, moet de Slotbewoners gaan behoeden voor degradatie. Met elf treffers is de naar Spakenburg vertrekkende Olaf van der Sande de huidige clubtopscorer van Capelle.

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Capelle liefst 27 keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauwwitten wonnen elf onderlinge wedstrijden, tien duels eindigden in een overwinning voor de groenhemden, terwijl slechts zes ontmoetingen geen winnaar opleverden. De heenwedstrijd op Nieuw Zuid eindigde in een 0-2 overwinning voor Capelle. Vorig seizoen hielden beide teams elkaar in evenwicht op sportpark ’t Slot (2-2). Jason Oost en Delano a Cohen waren destijds trefzeker namens de blauwwitten.Kijkje in eigen keuken
De thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen stond in het teken van de rentree van Dirk Kuijt. De oud-international kon echter niet voorkomen dat Quick Boys onderuit ging tegen Jong FC Groningen. De achterstand op Spakenburg blijft vijf punten. Dat de koploper niet in goeden doen is, is duidelijk. De blauwwitten willen om die reden de druk op de Spakenburgers blijven opvoeren en winst in Capelle is dan ook geboden.
Trainer Gert Aandewiel kan in het duel op sportpark ’t Slot weer een beroep doen op Yordi Teijsse. De spits keert terug in de selectie na een disciplinaire schorsing. Ook Ricardo Kuyvenhoven sluit weer aan na enkele weken blessureleed.

Rondje langs de velden
Op speeldag 28 luidt het overige programma in de Derde Divisie A als volgt:
ACV – ONS Sneek
DVS’33 Ermelo – Jong FC Twente
Capelle – Quick Boys
Harkemase Boys – Spijkenisse
Magreb’90 – Jong FC Volendam
ODIN’59 – VVOG
Spakenburg – DOVO
ASWH – Jong Almere City FC
Jong FC Groningen - Scheveningen

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________