Quick Boys en OFC in evenwicht

Gepubliceerd op: 07-08-2018 22:38

Onder warme weersomstandigheden heeft Quick Boys het oefenduel met OFC uit Oostzaan met 1-1 gelijkgespeeld. Tegen de zondagderdedivisionist - ex-Quick Boyzers Mike Brantjes, Reda Kharchouch en Henry Opoku staan daar onder contract - scoorde Jeffrey Ket namens de thuisploeg.Trainer Erik Assink had zijn ploeg ten opzichte van de winstpartij tegen Jodan Boys (5-0) op meerdere posities gewijzigd. Zo kwamen Paul van der Helm, Mohamad Mahmoed en Ricardo Kuyvenhoven helemaal niet in actie en wisselden de blauwwitten na rust er lustig op los.
Quick Boys begon voortvarend aan de wedstrijd. Een fraaie aanval over meerdere schijven werd uiteindelijk op koelbloedige wijze afgerond door de op het middenveld geposteerde Ket: 1-0. In het eerste bedrijf was de thuisploeg de bovenliggende partij. Met Raymond Baten als motor op het middenveld legden de blauwwitten gevarieerde aanvallen op de mat. Cem Sahin, Kay Tejan en Bert Steltenpool kregen uitgelezen kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar geen van allen trof doel.
De gelijkmaker van de bezoekers kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen. Een overtreding op Ket - de Hoofddorper werd op zijn hielen getrapt door zijn directe tegenstander - bleef ongestraft, waardoor Omar Limon uiteindelijk kon profiteren en doelman Martijn de Zwart wist te verschalken: 1-1.Na de doelwisseling, met een viertal wissels aan de zijde van de thuisploeg, viel minder te beleven. Chima Bosman en Willem Schonenberg onderscheidden zich met enkele sterke verdedigende acties. Na een kwartier spelen in de tweede helft besloot zowel Quick Boys als OFC opnieuw enkele wissels door te voeren. De technische staf van de blauwwitten voerde een verjongingskuur door, terwijl de bezoekers juist meer ervaring binnen de lijnen brachten.

Op enkele hachelijke momenten voor het doel van Pim van der Plas na bleef de thuisploeg redelijk eenvoudig overeind. In de slotfase kreeg Quick Boys zelfs nog een aantal goede mogelijkheden om de winst binnen te slepen. Eerst ontsnapte Martijn Rog aan de buitenspelval, maar doelman Brian van der Werff (ex-FC Lisse) lette goed op en wist buiten zijn strafschopgebied de bal van de aanvaller te ontfutselen. Kort na elkaar braken Koen van Liempt en Marc de Kruijs door aan de buitenkanten. De vleugelspitsen zagen hun voorzetten niet gepromoveerd worden tot doelpunten.

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________