Winst en verlies bij afsluiting voorbereiding

Sportpark Nieuw Zuid vormde vandaag het decor voor de dubbele afsluiting van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Aan het begin van de middag oefende Quick Boys tegen Hercules. De zondagderdedivisionist uit Utrecht werd met 1-0 verslagen. Een paar uur later was tweededivisionist Jong Sparta Rotterdam te gast. De bezoekers wisten in de slotfase de winnende treffer te maken (1-2).

Met het oog op het bekerduel met DOVO en de nadere competitiestart had trainer Erik Assink vandaag de gelegenheid om nagenoeg alle selectiespelers een hele wedstrijd in actie te zien. In het openingsduel met Hercules stuurde de technische staf een overwegend jeugdige formatie het veld in. Na lang blessureleed maakte ook Dennis van der Plas zijn rentree op de velden.
De blauwwitten hadden met name in de eerste helft de beste kansen op de score te openen. De aanwezige toeschouwers moesten ruim een half uur wachten op de openingstreffer. Koen van Liempt was de gevierde man aan de zijde van de thuisploeg.

Na de doelwisseling bood Hercules aanzienlijk meer tegenstand. Beide ploegen kregen voldoende kansen op een doelpunt. De grootste kans was voor de gasten uit Utrecht, maar doelman Martijn de Zwart zag tot zijn grote opluchting de elfmetertrap op de paal belanden. Ook in de slotfase hadden aan beide kanten doelpunten kunnen vallen, gescoord werd er echter niet meer waardoor Quick Boys aan het langste eind wist te trekken.

Onder toezicht oog van hoofdtrainer Henk Fraser was een versterkt Jong Sparta Rotterdam de tweede tegenstander van de blauwwitten. Met onder andere Tim Coremans, Gregor Breinburg, Stijn Spierings en Gilano Wijnaldum in de gelederen had Quick Boys de nodige weerstand. In de openingsfase was met name Gianni dos Santos gevaarlijk namens de bezoekers. Tot twee keer toe verscheen de vleugelaanvaller oog-in-oog met keeper Paul van der Helm. De eerste maal schoot Dos Santos over het doel, daarna raakte hij de buitenkant van depaal.
De beste kansen voor de thuisploeg kwamen op naam van Jesse van Nieuwkerk. De ijverige aanvaller zag zijn inzet tot twee keer toe van de doellijn gehaald worden. Tien minuten voor rust was het dan wel raak. Hilal Dervisoglu, de topscorer van vorig seizoen, opende de score op Nieuw Zuid: 0-1.
Lang konden de Spartanen niet genieten van de voorsprong. Een overtreding op Van Nieuwkerk binnen de beruchte lijnen werd bestraft met een penalty. Bert Steltenpool schoot vanaf de stip onberispelijk zijn zevende treffer van de voorbereiding tegen de touwen: 1-1.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Opvallend was het aantal gele kaarten aan de kant van Jong Sparta Rotterdam. Drie spelers aan de zijde van het team van trainer Jeroen Rijsdijk werden op de bon geslingerd. Daarnaast viel doelman Paul van der Helm in positieve zin op. Met een aantal fraaie reddingen wist hij de bezoekers van het scoren af te houden. Quick Boys leek met enig fortuin op voorsprong te komen toen een bekeken boogbal van Steltenpool op de paal belandde. In de rebound was Kenny Anderson niet bij machte om het doel te vinden.
Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal viel de treffer aan de andere kant. Opnieuw was Dervisoglu, het grote talent van de Spartanen, de doelpuntenmaker en tevens matchwinner: 1-2.

Al met al kan Quick Boys terugzien op een succesvolle voorbereiding. Volgende week zaterdag begint het seizoen met een uitwedstrijd tegen DOVO in het kader van de TOTO KNVB Beker. Een week later begint de competitie en staat meteen de topper tegen DVS’33 Ermelo op het programma.