Voorbeschouwing Quick Boys – Ajax

Gepubliceerd op: 06-09-2018 13:25

Quick Boys kent tot nu toe een voortvarende competitiestart. Na de knappe zege op titelkandidaat DVS’33 Ermelo in de openingsronde (1-0) hielden de blauw-witten afgelopen zaterdag eveneens drie punten over aan het uitduel met het sterke Jong FC Groningen (2-1). Hierdoor deelt Quick Boys momenteel de koppositie in de Derde Divisie met Hoek en VVOG. Aanstaande zaterdag zijn de amateurs van Ajax, de vorige werkgever van Chima Bosman, te gast op sportpark Nieuw Zuid. De wedstrijd tussen Quick Boys en Ajax begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N.B. Smit uit Huizen. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Autobedrijf Dijksman uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen de amateurs van Ajax!Zonder winst
De bezoekers uit Amsterdam wachten na twee speelronden nog altijd op de eerste overwinning. De promovendus, getraind door ex-prof Yuri Rose (39), verloor op de eerste speeldag met ruime cijfers van Noordwijk (2-6), een andere nieuwkomer. Afgelopen weekend werd op eigen veld met 2-2 gelijkgespeeld tegen ASWH. De 27-jarige Kenneth Misa-Danso, twee seizoenen geleden nog onder contract bij de blauw-witten, is met twee doelpunten de huidige clubtopscorer van de Amsterdammers.

Mutaties
Naast het vertrek van Chima Bosman naar Quick Boys verlieten ook onder andere Stanley Akoy (Jong Cambuur), Bilal el Amrani (ASWH) en Lars Middelwijk (DOVO) sportpark De Toekomst. Een aantal versterkingen werd vastgelegd, waaronder Mitchell Burgzorg (clubloos), Kevin Owusu Asare (RKC Waalwijk), Sonny Pronk (Hollandia) en Bart Spil (Hollandia).

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en Ajax tien keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De blauwwitten wonnen drie onderlinge wedstrijden, terwijl de Amsterdammers vier keer zegevierden. Drie duels eindigden onbeslist. De laatste officiële ontmoeting tussen beide teams dateert van 24 mei 2014. Toen stonden Quick Boys en Ajax tegenover elkaar in de nacompetitie. Dankzij het doelpuntloze gelijkspel op Nieuw Zuid werden de blauw-witten destijds uitgeschakeld door de Amsterdammers.Zelfvertrouwen
Met de overwinningen op DVS’33 Ermelo en Jong FC Groningen op zak zal Quick Boys met de nodige zelfvertrouwen toewerken richting de confrontatie met de amateurs van Ajax. De Amsterdammers zullen de punten echter niet cadeau doen aan de formatie van trainer Erik Assink die over een nagenoeg complete selectie kan beschikken. Wellicht zal de kersverse aanwinst Dennis Kaars, overgekomen van FC Den Bosch, ook voor de eerste keer deel uitmaken van het keurkorps van de blauw-witten.

Rondje langs de velden
Op de derde speeldag luidt het overige programma in de Derde Divisie als volgt:
DOVO – ODIN’59
Noordwijk – DVS’33 Ermelo
Harkemase Boys – VVOG
Eemdijk – ONS Sneek
FC Lisse – Hoek
ASWH – SteDoCo
De Dijk – Jong FC Groningen
Achilles’29 - SJC

Agenda

24-05-2019

Algemene Ledenvergadering Quick Boys

08-06-2019

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________