Voorbeschouwing Quick Boys – ODIN’59

Gepubliceerd op: 20-09-2018 13:41

Quick Boys kent de beste competitiestart sinds het seizoen 1975-1976. Ook toen wonnen de blauw-witten de eerste vier wedstrijden. Aanstaande zaterdag speelt de formatie van trainer Erik Assink in eigen huis tegen ODIN’59, de ploeg van oud-speler Thom de Vries. Het duel op sportpark Nieuw Zuid begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.H. Hensgens uit Landgraaf. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Basis Bedrijfshuisvesting uit Leiden. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen ODIN'59!Onderlinge resultaten
Quick Boys en ODIN’59 stonden in het verleden pas twaalf keer eerder tegenover elkaar. De blauwwitten wonnen zes wedstrijden en moesten vier nederlagen incasseren. Twee onderlinge wedstrijden eindigden onbeslist. Vorig seizoen won Quick Boys tweemaal van ODIN’59. In Heemskerk leverde een eigen doelpunt van Milo Cremers de volle buit op voor de blauw-witten. Ook de terugwedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning voor Quick Boys. Jesse van Nieuwkerk wist in extremis de winnende treffer te scoren op een ijskoud Nieuw Zuid.

Stand van zaken
Na drie wedstrijden heeft ODIN’59 vier punten bij elkaar weten te sprokkelen. Het openingsduel met FC Lisse werd afgelast vanwege de overvloedige regenval waarmee onder andere sportpark Ter Specke geteisterd werd. Een week later wonnen de Heemskerkers met 2-1 van Harkemase Boys, voordat de uitwedstrijd tegen DOVO gelijk eindigde (2-2). Afgelopen zaterdag ging het thuisduel met Noordwijk met 4-2 verloren. Als gevolg van deze resultaten bevindt ODIN’59 zich momenteel op de elfde plaats op de ranglijst. Tot nu toe scoorden de Heemskerkers zesmaal. Geen enkele speler maakte tot dusver meer dan één doelpunt.Weinig mutaties
De A-selectie van ODIN’59 heeft weinig veranderingen ondergaan. De terugkeer van spits Eelke de Graaf (AFC) springt het meest in het oog. De kern is in tact gebleven en trainer Ricard Plug heeft voldoende keus om een representatief elftal op te stellen.

Foutloos Quick Boys
Quick Boys heeft afgelopen weekeinde de goede lijn weten door te trekken. In Hoornaar werd SteDoco met 2-0 verslagen. Beide Katwijkse treffers vielen in de tweede helft. Eerst wist Raymond Baten op fabelachtige wijze een vrije trap tegen de touwen te werken, waarna Kay Tejan vanaf de strafschopstip het vonnis velde over de promovendus. Daarmee werd de sterke seizoenstart van ruim veertig jaar geleden geëvenaard.

Rondje langs de velden
Op de vijfde speeldag in de Derde Divisie luidt het overige programma als volgt:
Ajax – SJC
DVS’33 Ermelo – ONS Sneek
Harkemase Boys – Eemdijk
Noordwijk – Hoek
SteDoCo – Jong FC Groningen
ASWH – VVOG
De Dijk – FC Lisse
Achilles’29 - DOVO
Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________