Quick Boys en ODIN’59 delen de punten

Quick Boys – ODIN’59 0-0
Na de gewonnen wedstrijd tegen Bennekom was het de vraag of Quick Boys met die winst een winstserie zou gaan neerzetten. Dat lukte niet. In een wedstrijd waarin de blauwwitten de betere kansen kregen bleef de score uit.

Quick Boys zocht direct na aanvang van de wedstrijd de aanval. Dat resulteerde vlak na het begin van de wedstrijd in een vrije schop van Jaap van der Plas die door doelman Barry van Dijk uit het doel werd gebokst. Een paar minuten later liet ook ODIN’59 zich niet onbetuigd toen Frits Kramer zijn doelpoging over het doel zal verdwijnen.

Daarmee was het voorlopig wel gedaan met de doelkansen. Quick Boys zette aan maar zag geen gelegenheid de defensie van de tegenstander echt onder druk te zetten waardoor doelkansen uitbleven.

In de loop van de eerste helft ontwikkelde zich een open wedstrijd, waarbij ODIN’59 profiteerde van de harde wind in de rug. Mede door de weersomstandigheden kwamen van beide kanten teveel passes niet aan waardoor beide tegenstanders niet tot scoringskansen kwamen.

Met nog een klein kwartier te spelen was ODIN’59 dicht bij een opening van de score toen de aanvallers doelman Patrick de Groot uit positie brachten en een doelpoging waagden die alsnog door de blauwwitte verdediging werd onderschept.

Vlak voor rust creëerde Quick Boys twee doelkansen. Eerst bracht Jaap van der Plas vanaf de rechterflank Jaco van der Bent in stelling die een teenlengte tekort kwam om de  bal over de doellijn te werken.  Een paar  minuten later bracht Chevello de Rijp met een knappe actie,weer vanaf de rechterflank Derek van der Plas in stelling die geen rendement wist te halen uit deze voorzet.

Na de rust maakte Michael van der Heijden na een langdurige blessureperiode ten koste van Jaco van der Bent zijn rentree in de blauwwitte hoofdmacht. Zijn optreden leek al direct effect te sorteren toen Van der Heijden vanaf links Derek van der Plas in stelling bracht die geen geluk kende in de afwerking van zijn doelpoging.

Quick Boys, nu profiterend van de harde wind in de rug, zette aan maar de hechte defensie van ODIN’59 wankelde geen moment zodat de score uitbleef. Quick Boys had het initiatief in de wedstrijd naar zich toegetrokken, maar het raffinement in de aanvallen ontbrak om de score te openen. De beste kans had Quick Boys na een kwartier  spelen uit een vrije schop van Jaap van der Plas die door doelman van Dijk ten koste van een hoekschop uit het doel werd gewerkt. Bij de druk op het doel van de tegenstander moesten de blauwwitten attent blijven bij de snelle uitvallen van de tegenstander. Net als bij de defensie van de tegenstander bleef de blauwwitte defensie attent en gaf de tegenstander geen kans om de score te openen.

Beide teams sloegen aan het wisselen, wissels die het wedstrijdbeeld niet wijzigden.  Net nog een klein kwartier officiële wedstrijdtijd  leek ODIN’59 onder de druk te bezwijken, desondanks bleef de score voor Quick Boys uit.

In de blessuretijd ontsnapte ODIN’59 alsnog aan een nederlaag toen een vrije schop van de voet van Jaap van der Plas door een verdediger in het eigen doel gewerkt leek te worden maar nog net langs de voor Quick Boys verkeerde kant van de doelpaal over de achterlijn verdween.

Geef een antwoord