Voorbeschouwing Quick Boys - FC Lisse

Gepubliceerd op: 03-10-2018 21:00

Na de spectaculaire ontknoping in de uitwedstrijd van Quick Boys tegen Hoek vormt sportpark Nieuw Zuid aanstaande zaterdag het decor van een onvervalste derby. Dan is FC Lisse de tegenstander. De degradant uit de Tweede Divisie heeft een moeizame start van de competitie achter de rug, maar is dankzij twee achtereenvolgende overwinningen flink gestegen op de ranglijst.
Het duel tussen Quick Boys en FC Lisse begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.A. de Bruijn uit Nootdorp. De wedstrijdbal wordt geschonken door ING Bank. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen FC Lisse!

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en FC Lisse liefst veertig keer eerder tegenover elkaar. De blauw-witten zegevierden zestienmaal, de geel-blauwen wonnen twaalf onderlinge wedstrijden. Eveneens twaalf duels eindigden onbeslist. Twee seizoenen geleden stonden beide ploegen voor de laatste keer tegenover elkaar op Nieuw Zuid. Toen won Quick Boys de derby met 1-0 dankzij een treffer van Henry Opoku. Bekijk hieronder de samenvatting van de laatste ontmoeting op 17 december 2016.Vorig seizoen
Afgelopen seizoen degradeerde FC Lisse via de nacompetitie uit de Tweede Divisie. In de play-offs trok de ploeg van trainer Robbert de Ruiter in de tweestrijd met JVC Cuijck aan het kortste eind. In de reguliere competitie eindigde FC Lisse op de vijftiende plaats.

Mutaties
Gedurende de overschrijvingsperiode namen de geel-blauwen om uiteenlopende redenen onder andere afscheid van Brian van der Werff, Martin van Eeuwijk en Robert van Boxel. De club versterkte zich onder meer met Erik Cummins, David Verweij, Mark de Loor en Oussama Siali.

Stand van zaken
FC Lisse staat met negen punten uit vijf duels momenteel op de tiende plaats in de Derde Divisie. De ploeg van trainer De Ruiter verloor van VVOG (1-2) en SJC (1-2) en won van Hoek (3-2), De Dijk (4-0) en Ajax (3-1). Met vier doelpunten is Rowdy van der Putten de huidige clubtopscorer van de geel-blauwen.Wegspoelen
Quick Boys verliet afgelopen weekend Zeeuws-Vlaanderen met een flinke kater. De blauw-witten stonden gedurende een groot gedeelte van de wedstrijd op voorsprong en leken in blessuretijd de winst definitief naar zich toe te trekken. In de resterende minuten sloeg Hoek alsnog toe en moest Quick Boys derhalve genoegen nemen met een punt (3-3). De formatie van trainer Erik Assink kan de derby tegen FC Lisse aangrijpen om de zure nasmaak weg te spoelen.

Rondje langs de velden
Op de zevende speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
DVS’33 Ermelo – SJC
Noordwijk – VVOG
Ajax – DOVO
Harkemase Boys – Achilles’29
SteDoCo – HSV Hoek
ASWH – Eemdijk
Jong FC Groningen – ONS Sneek
De Dijk – ODIN’59

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________