Nieuw talententeam Quick Boys van start

Gepubliceerd op: 06-10-2018 16:00

Binnen onze club kennen we diverse talententeams. Vanuit de jeugd zijn dit de Jongens Onder 14 en Onder 16 en bij de senioren Onder 23. Om het gat van onze talenten tussen de Onder 16 en 23 te verkleinen is er vorig seizoen al gestart met Onder 21. Hierin zijn vooral JO19-spelers vertegenwoordigd. Daarbij ook een aantal spelers die in de senioren B-selectie spelen en een aantal talenten uit de JO17. De bedoeling is om met deze talenten maandelijks te trainen en vooral om wedstrijden te spelen. Dit seizoen is het team ingeschreven voor de Rabobank LAV Cup, een initiatief vanuit Leidenamateurvoetbal.nl waarin veel van de regioclubs zijn vertegenwoordigd. Op dinsdag 25 september werd de eerste wedstrijd gespeeld in de poule-fase van het toernooi tegen Voorschoten’97.

Quick Boys is ingedeeld in Poule C. De tegenstanders zijn Docos, (Jong) Rijnsburgse Boys, (Jong) VVSB en Voorschoten’97. Tot de winterstop worden de wedstrijden afgewerkt en de eerste van de poule gaat in ieder geval door naar de knock-outfase. Dinsdag 25 september werd dus de eerste wedstrijd tegen Voorschoten’97 gespeeld. Voor deze wedstrijd waren de volgende spelers vanuit Quick Boys uitgenodigd:
B-Selectie: Max Aandewiel, Bastiaan Coorn, Willen van Duijvenbode, Yassin Kaabouni, Luc van der Plas en Pim van der Plas (gastkeeper vanuit de A-selectie);
JO19: Stefan van Duijn, Mike van der Gen, Wout Heemskerk, Boet Ligtvoet, Thijs Ouwehand, Alex van der Plas, Luc Schade en Thom Steendam;
JO17: Wouter Vroeg in de Wei.

De wedstrijd
Quick Boys speelde voor het eerst samen en dat was in het begin van de wedstrijd te merken. Wel straalde het team enthousiasme uit en werd er hard gewerkt. Veel inwerktijd had de ploeg niet nodig, want na 10 minuten stond het 1-0. Bastaan Coorn kreeg de bal diep ingespeld door Alex van Plas. Bastiaan zette zijn tegenstander weg en kon zo 1 op 1 met de keeper de bal afwerken. Op dat moment was Quick Boys ook sterker. Er werd dominant gespeeld en geprobeerd de tweede te maken. Voorschoten'97 kwam er wel uit via counter en bleek vooral gevaarlijk over hun linkerkant. Vanuit een van de counters werd het ook 1-1. Daarna leek de wedstijd te kantelen en hadden de blauwwitten een moeilijke fase. Er werd sneller gekozen voor de lange bal en de ruimte tussen de linies was te groot. Hierdoor kon Voorschoten'97 met hun handige middenvelders meer in balbezit komen. Hier had het jonge team moeite mee. Door toch iets meer druk te geven namen de blauwwiten het initiatief weer terug. En zo werden de combinaties weer opgezet. Vanuit een mooie aanval werd Max Aandewiel op rechts diepgestuurd. Zijn voorzet werd goed afgewerkt door Bastiaan Coorn. Zo kon het team met 2-1 de kleedkamer opzoeken.

Hoewel de tweede helft gelijkwaardig begon, was het al vrij snel 3-1. Uit een corner van Yassin Kaabouni kon Luc van der Plas de bal in het doel werken. Vrijwel direct daarna werd het ook 4-1. Bastiaan stuurde Mike van der Gen diep en zette hem daarmee 1 op 1 met de keeper. Mike schoof de bal beheerst langs de keeper in de goal. De wedstrijd was gespeeld en Quick Boys ging verder met het opzetten van aanvallen. Helaas lukte het niet om de score hoger uit te laten vallen, hoewel de kansen er wel waren. Zo werd de eerste wedstrijd met een mooie 4-1 afgesloten.

Wellicht nog belangrijker dan het wedstrijdresultaat is het feit dat deze groep bij elkaar komt. Quick Boys heeft talentvolle jeugd en voor deze spelersgroep is het een mooie gelegenheid om met elkaar te trainen en te spelen. Wedstrijden tegen ‘eerste‘ seniorenteams is dan net even anders dan dan in de eigen competities. De volgende wedstijd wordt op 30 oktober gespeeld. De tegenstander is dan (Jong) Rijnsburgse Boys en deze wedstrijd wordt in Rijnsburg gespeeld, met de aftrap om 20.00 uur.

Meer informatie is HIER te vinden.

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________