Quick Boys maatje te groot voor VVOG

De blauwwitten hebben vorige week de draad weer opgepakt om hun wedstrijden in winst om te zetten. In de uitwedstrijd leidde Quick Boys bij de rust met 0 – 1. Die voorsprong werd verder naar 0 – 3 uitgebouwd. De wedstrijd werd met een 1 – 4 overwinning afgesloten.

VVOG kreeg creëerde al na een paar minuten spelen de eerste doelkans, Harrie Kersten plaatste de bal pal naast het doel. Een paar minuten later was een vrije schop van Mike Ahrens prooi voor doelman Paul van der Helm. Vervolgens zou zich een strijd op het middenveld afspelen, een strijd die nog geen winnaar kende maar ervoor zorgde dat de voorwaartsen van beide tegenstanders niet werden bereikt.

Ruim halverwege de eerste helft produceerde Quick Boys haar eerste doelkans. Een doelpoging uit de tweede linie va Kelvin Maynard belandde nipt over het doel. Op zoek naar de voorsprong ging Quick Boys meer druk zetten op het doel van doelman Kevin Rijnvis. Dat leidde met nog een klein kwartier te spelen tot een door Dennis Kaars opgezette aanval waarbij Cem Sahin in het strafschopgebied werd gevloerd door captain Wilko Braam. Gele kaart voor de laatste en een strafschop tegen die door Kelvin Maynard onberispelijk langs doelman Rijnvis werd geschoten. Eindelijk was Quick Boys op voorsprong gekomen.

Die voorsprong smaakte naar meer. Er volgde na een overtreding op Jessse van Nieuwkerk nog een vrije schop die tot hoekschop werd verwerkt. Daarna verdween een afstandsschot van Kay Tejan nipt over het doel. Met de rust in zicht maakte Cem Sahin nog een actie in het strafschopgebied om vervolgens de bal op de lat te mikken. Na op achterstand te zijn gekomen had VVOG nog maar weinig afgedwongen, Quick Boys had verzuimd de smalle marge te vergroten.

VVOG ging in de tweede helft direct op zoek naar gelijkmaker maar wist het doel niet te vinden. Na een kwartier spelen stelde Quick Boys orde op zaken. Eerst wist VVOG een door Quick Boys ingestudeerde vrije schop nog tot hoekschop te verwerken. VVOG bleef onder druk staan. Een paar minuten later was het wel prijs voor de blauwwitten. Eerst was er de crosspass van Dennis Kaars waaruit de hardwerkende Jesse van Nieuwkerk werd bereikt die voorbereidde voor Kay Tejan die Kevin Rijnvis voor de tweede keer in de wedstrijd passeerde.

Amper bijgekomen van de schrik kreeg VVOG weer een doelpunt te verwerken. Jesse van Nieuwkerk bereidde voor, bereikte Kay Tejan die de bal tergend langzaam in het vijandelijke doel liet verdwijnen. In een alles of niets poging trachtte VVOG nog wat terug te doen. Eerst hield Paul van der Helm zijn doel nog schoon bij een vrije schop. Met nog twintig minuten op de klok moest Van der Helm capituleren bij een doelpoging van Joshua Tijdens.

Daarna sloegen beide coaches aan het wisselen. VVOG wist het niet meer te vinden en zag met nog tien minuten te spelen de achterstand verder vergroot worden. Rechtsback Chima Bosman wist de zojuist ingevallen Marc de Kruijs te vinden die met een hard schot doelman Rijnvis weer passeerde. Met het einde van de wedstrijd in zicht probeerde VVOG het nog een keer, Paul van der Helm werd gepasseerd, de bal belandde naast het doel. Quick Boys kon de wedstrijd afsluiten met een afgetekende 1 – 4 overwinning.