Voorbeschouwing Quick Boys – Eemdijk

Ook tijdens de achtste speelronde wist medekoploper Quick Boys haar ongeslagen status te behouden. In Harderwijk was VVOG een maatje te klein voor de blauw-witten (4-1). Aanstaande zaterdag is Eemdijk te gast op sportpark Nieuw Zuid. Het is de eerste keer dat beide clubs elkaar treffen in competitieverband. De promovendus uit Bunschoten-Spakenburg wacht nog altijd op de eerste competitiezege. De wedstrijd tussen Quick Boys en Eemdijk begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P. Henshuijs uit Amsterdam. De wedstrijdbal wordt geschonken door Diamantsponsor Scotch Whisky International uit Sassenheim. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in het thuisduel met Eemdijk!

Moeizame start
Met twee punten uit acht duels beleeft de derde club van het voetbalmaffe Bunschoten-Spakenburg een moeizame start in de Derde Divisie. De verrassende kampioen van de Hoofdklasse B is in aanloop naar het nieuwe seizoen enkele dragende krachten kwijtgeraakt. Eemdijk pakte twee knappe winstpunten in de uitduels met Harkemase Boys (1-1) en Jong FC Groningen (1-1). Nederlagen werden geleden tegen VVOG (0-1), Hoek (2-3), ONS Sneek (0-1), DVS’33 Ermelo (0-9) en ASWH (0-6). Afgelopen zaterdag verloor Eemdijk op eigen veld van SteDoCo. De thuisploeg eindigde met negen man, doordat zowel Wouter Bout als Angelo Duijst vroegtijdig naar de kleedkamers werden gestuurd. Beide spelers zullen dan ook niet in actie komen op Nieuw Zuid.

Oude bekenden
De selectie van trainer Hans van Arum (51), bezig aan zijn eerste seizoen op sportpark De Vincken, herbergt enkele bekende namen. Zo waren keeper Gerben Jan Ruizendaal, verdediger Jan Pieter Hartog, middenvelder Jasper Bolland en aanvaller Jan de Graaf in het verleden actief voor IJsselmeervogels. Overigens hebben nagenoeg alle selectiespelers van Eemdijk een verleden bij IJsselmeervogels of Spakenburg.

Zesde overwinning
Quick Boys beleefde afgelopen weekeinde een eenvoudige middag in Harderwijk. Op sportpark De Strokel werd VVOG met ruime cijfers verslagen. Vanaf de strafschopstip was Kelvin Maynard in het eerste bedrijf trefzeker. Na de pauze wist Kay Tejan de voorsprong met twee doelpunten de voorsprong te vergroten. Na een tegentreffer van de thuisploeg maakte invaller Marc de Kruijs met zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe club een einde aan alle onzekerheid.

Kijkje in eigen keuken
Trainer Assink van de blauw-witten kan aanstaande zaterdag naar alle waarschijnlijkheid weer een beroep doen op Raymond Baten. De middenvelder moest het duel met VVOG vanwege interlandverplichtingen met Aruba aan zich voorbij laten gaan. Verder kent de technische staf van de blauw-witten nauwelijks personele problemen.

Rondje langs de velden
Op de negende speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
DVS’33 Ermelo – FC Lisse
Noordwijk – Achilles’29
Ajax – Harkemase Boys
SteDoCo – SJC
ASWH – DOVO
Jong FC Groningen – Hoek
ONS Sneek – ODIN’59
De Dijk – VVOG

Geef een antwoord