Column Tim Bloemendaal: "Eén team, één doel"

Gepubliceerd op: 29-11-2018 16:00

"We zijn alweer dichtbij de laatste maand van 2018. Een periode van drukte op de werkvloer, verjaardagen en natuurlijk de feestdagen. De drukke decembermaand wordt (letterlijk en figuurlijk) afgetrapt met de topper in de Derde Divisie A: v.v. Noordwijk – K.v.v. Quick Boys. Dit zijn voor voetballers (en supporters) de mooiste wedstrijden in een seizoen. Wij gaan er alles aan doen om de mensen die Quick Boys een warm hart toedragen, een goed gevoel mee te geven tijdens de feestdagen. Op dit moment hebben we evenveel punten, alleen op doelsaldo komen wij net tekort. Dat is, met nog 21 wedstrijden op de planning, helemaal niet erg. We zullen het dan maar op punten moeten beslissen met ze. Mijn laatste columns heb ik geprobeerd om minder voetbalinhoudelijke aspecten aan te dragen. Dat zal in deze column anders zijn. In aanloop naar aanstaande zaterdag vond ik het een geschikt moment om mijn visie van de huidige staat van het elftal met jullie te delen.

Zowel Quick Boys als Noordwijk hebben, voorafgaand aan het duel van aanstaande zaterdag, 31 punten uit 13 wedstrijden behaald. Bovendien zijn we beiden nog ongeslagen. Toch geloof ik in het voordeel dat wij als club hebben ten opzichte van Noordwijk. Namelijk een reservebank die zonder moeite mee kan in de basis. Met een seizoen waarin nog veel wedstrijden gaan komen, kan dat cruciaal zijn in de strijd om het kampioenschap. Uiteindelijk moeten ‘de elf’ die in de basis starten het doen, maar hoe prettig is het als je blessures of schorsingen zonder problemen op kunt vangen zonder veel te schuiven. Zie de wedstrijd tegen Harkemase Boys, waarbij wij een schorsing hadden en speler met interlandverplichtingen. Op eenvoudige wijze wisten wij de drie punten mee naar huis te nemen, en zo de strijd om het kampioenschap voort te zetten.

In mijn ogen is een team een aantal personen dat één gemeenschappelijk doel kent én het in grote lijnen eens is over de weg naar dit doel. Iedereen wilt graag op zaterdag een bijdrage leveren aan dit doel. Maar ook op andere manieren is dat mogelijk. Elke week keihard trainen, zodat het niveau van jezelf en dat van je medespelers omhoog gaat hoort daar ook bij. Naar mijn mening is dat steeds meer terug te zien. Achilles’29 was afgelopen zaterdag absoluut geen tegenstander van formaat, dat zal iedereen beamen. Het positieve van onze kant was, los van de uitslag, dat we als team wel probeerden om een grote uitslag neer te zetten mét voetballende oplossingen. We bleven de druk uitoefenen op de verdediging, omdat we voelden dat er meer te halen viel dan alleen de 3, 4 of 5-0. Het overwicht van onze kant had nadrukkelijker in de uitslag naar voren moeten komen. We hadden er tenslotte nog minstens vier bij moeten maken. Ook dat hoort bij het teamproces. Niet alles lukt, zolang de intenties als team maar goed zijn. We zullen het samen moeten doen.

Als ploeg is er los van de voetballende oplossing altijd een plan B waar je op kan rusten: nóg harder werken mét en vóór elkaar. Met vechtvoetbal een wedstrijd winnen, hoort er ook bij. Dat zal in eerste instantie nooit mijn bedoeling zijn om een wedstrijd in te gaan. Het publiek vermaken met goed spel, en medespelers in stelling brengen zodat ze hun individuele kwaliteiten kunnen laten zien, zal altijd plan A zijn. Maar uiteindelijk telt alleen de overwinning, zeker met oog op aanstaande zaterdag!
Ik hoop dat we zaterdag een fantastische middag beleven. Het zal niet makkelijk worden uit tegen Noordwijk. We zullen moeten spelen met durf, overtuiging en vooral trots. Als dat terugkomt in ons spel, ben ik overtuigd van een goed resultaat. We zijn tenslotte nog ongeslagen ;-). Ik hoop jullie daar allemaal in grote getalen aanwezig te zien, zodat het ook zaterdag weer lijkt of we met een twaalfde man spelen.

Ik zie jullie zaterdagmiddag!"

Tim Bloemendaal
Speler Quick Boys 1

Altijd al sponsor willen worden?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________