Voorbeschouwing Noordwijk – Quick Boys

Gepubliceerd op: 28-11-2018 20:59

Twee Bollenstreekclubs maken tot nu toe de dienst uit in de Derde Divisie bij de zaterdagamateurs. Quick Boys en Noordwijk hebben inmiddels een ruime voorsprong genomen op de overige competitiegenoten. Aanstaande zaterdag staan beide ploegen tegenover elkaar op sportpark Duinwetering. Menigeen kijkt al enige tijd reikhalzend uit naar deze titanenstrijd. Het competitieduel tussen Noordwijk en Quick Boys begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D. Schaper uit Dokkum. Reis mee en steun de blauw-witten in de topper tegen Noordwijk!

Onderlinge resultaten
Quick Boys en Noordwijk stonden in het verleden liefst 76 keer eerder tegenover elkaar in de competitie sinds de invoering van de eerste klasse in 1970. Deze twee clubs ontmoetten elkaar dan ook het vaakst. De blauwwitten wonnen 29 duels, de roodwitten boekten 32 overwinningen. Vijftien wedstrijden eindigden onbeslist. Noordwijk is een van de weinige clubs die vaker van Quick Boys won dan andersom.
In het seizoen 2015-2016 waren beide clubs in een hevige strijd om de titel in de Hoofdklasse B verwikkeld. De terugwedstrijd op sportpark Duinwetering golfde op en neer en eindigde uiteindelijk onbeslist (zie de samenvatting hieronder). De thuisploeg opende in het eerste bedrijf de score in de persoon van Emiel Wendt. Na de pauze bracht Yordi Teijsse zijn ploeg langszij, waarna beide ploegen nog de nodige kansen kregen op de winnende treffer. Aan het einde van het voetbaljaar stond Quick Boys met de kampioensschaal in handen.

Stand van zaken
Beide koplopers hebben tot nu toe 31 punten verzameld. Het doelsaldo van Noordwijk (+28) is iets beter dan dat van Quick Boys (+26). Op eigen veld morste de ploeg van trainer Kees Zethof slechts twee punten. Afgelopen zaterdag wonnen de Noordwijkers de verre uitwedstrijd van Jong FC Groningen met 2-1. Tjeerd Westdijk, de clubtopscorer met elf doelpunten, en Brayen Bröcker waren trefzeker in het hoge noorden. Rob Overvliet werd met twee gele kaarten van het veld gestuurd. De verdediger zal het duel met Quick Boys dan ook vanaf de tribune moeten bekijken.

Ruime overwinning
Quick Boys boekte afgelopen zaterdag een ruime overwinning op het geplaagde Achilles’29 (6-0). Ricardo Kuyvenhoven (2), Kay Tejan, Ivailo Staal, Bert Steltenpool en Jeffrey Ket waren trefzeker op een koud sportpark Nieuw Zuid. Een prettige bijkomstigheid voor trainer Erik Assink is het feit dat hij in aanloop naar het duel met Noordwijk nauwelijks personele problemen kent. Ook ontvingen de spelers in de laatste wedstrijd geen (gele) kaarten, zodat de staf meer dan voldoende keus heeft.

Voorverkoop
Vanwege de verwachte belangstelling voor deze wedstrijd wordt een voorverkoop van toegangskaarten gehouden. Tot en met aanstaande vrijdag zijn de tickets voor staanplaatsen verkrijgbaar bij Pluimgraaff Schoenen en Voetbal aan de Taatedam 4 in Katwijk aan Zee. De prijzen van de kaarten zijn 8,00 EUR voor volwassenen en 5,00 EUR voor 65+ en jeugd (13 tot en met 17 jaar). De toegangskaarten kunnen bij Pluimgraaff Schoenen en Voetbal alleen in contanten worden afgerekend, met gepast geld. 
Voor supporters van Quick Boys die gebruik hebben gemaakt van de voorverkoop bestaat de mogelijkheid om tegenover de brandweerkazerne te parkeren en van daaruit via een aparte ingang met hun toegangsbewijs het sportpark te betreden.

Derby Avond
In aanloop naar deze kraker wordt op sportpark Nieuw Zuid op vrijdag 30 november vanaf 20:30 uur een Derby Avond georganiseerd. De organisatie is in handen van de Supportersvereniging, in samenwerking met de Sfeercommissie. De supporters kunnen alvast sfeer proeven in het prachtige nieuwe clubhuis onder het genot van een hapje, een drankje en muzikale ondersteuning door het befaamde DJ-duo H+H. Ook vindt er voorverkoop van wedstrijdkaarten plaats en kunnen bij de stand van de Supportersvereniging fanartikelen worden aangeschaft.

Rondje langs de velden
Op de veertiende speeldag in de Derde Divisie A luidt het overige programma als volgt:
VVOG – ONS Sneek
Hoek – ODIN’59
DOVO – Jong FC Groningen
Achilles’29 – FC Lisse
Ajax – DVS’33 Ermelo
Harkemase Boys – SteDoCo
Eemdijk – SJC
ASWH – De Dijk

 

Maak kennis met de BC

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________