Slechte beurt van Quick Boys in Amsterdam

Na een half uur spelen op sportpark Schellingwoude leek er geen vuiltje aan de lucht voor de blauw-witten. Dankzij treffers van Dennis Kaars en Raymond Baten leek Quick Boys op rozen te zitten in het uitduel met het geplaagde De Dijk. Gemakzucht van de bezoekers zorgde ervoor dat zij alsnog punten verspeelden tegen de laagvlieger.

In vergelijking met de basisformatie die in en tegen Noordwijk gelijkspeelde, had trainer Erik Assink één wijziging doorgevoerd. Ricardo Kuyvenhoven verscheen aan de aftrap, waardoor Ivailo Staal op de bank moest plaatsnemen. In de eerste helft was het spelbeeld zoals verwacht. Quick Boys had veelvuldig het balbezit en kreeg in de persoon van Jesse van Nieuwkerk en Kaars enkele kansen om de score te openen. Laatstgenoemde rondde na twintig minuten spelen op fraaie wijze een snelle aanval van de gasten af en zette daarmee zijn ploeg op voorsprong: 0-1.

De in het bordeauxrood spelende blauw-witten lieten in die fase de teugels niet vieren en waren van plan het duel in vroeg stadium te beslissen. Baten wist daadwerkelijk de voorsprong te vergroten door een hoekschop van Kaars met de borst over de doellijn te verwerken: 0-2.
Vanaf dat moment werd het een stuk minder aan de zijde van Quick Boys. Met de harde wind in de rug dook De Dijk een aantal maal gevaarlijk voor doelman Paul van der Helm op. Vijf minuten voor het rustsignaal bracht de thuisploeg de spanning terug. Clayd Olf kon geheel ongedekt het speltuig tegen de touwen koppen: 1-2.

Deze waarschuwing werkte nauwelijks inspirerend voor de bezoekers die na de doelwisseling aanvankelijk niet in staat waren om de druk op het doel van de Amsterdammers te vergroten. Sterker nog, Mick Christophersen wist na halfslachtig ingrijpen van de blauw-witte defensie de gastheren zelfs weer op gelijke hoogte te brengen: 2-2.
Het was voor de bank van Quick Boys het signaal om in te grijpen. Bert Steltenpool, Cem Sahin en Tim Bloemendaal kwamen in het veld voor Kay Tejan, Ricardo Kuyvenhoven en Jesse van Nieuwkerk, waarmee het startschot van de belegering van het doel van De Dijk werd gegeven. De moedige Amsterdammers hielden echter stand en zagen inzetten van Kelvin Maynard, Mohamad Mahmoed, Steltenpool en Baten niet tot doelpunt gepromoveerd worden. Laatstgenoemde was nog het dichtst bij de winnende treffer, maar de middenvelder zag zijn doeltreffende poging door scheidsrechter F.R. de Winter wegens hands afgekeurd worden.

Zodoende leed Quick Boys duur puntverlies in de strijd om de bovenste plaats. De directe concurrentie wist wel te winnen en profiteerde daarmee optimaal van de misstap van de formatie van Assink.