Winterdip Quick Boys houdt aan

Tegen DVS’33 kwam Quick Boys er in de eerste helft niet aan te pas. De thuisploeg leidde bij de rust met 3 – 0, een monsterscore lag op de loer. DVS’33 schakelde terug in de tweede helft, creëerde meerdere kansen maar wist het net niet meer te vinden.

Beide tegenstanders kwamen voorzichtig uit de startblokken en namen de tijd om elkaar af te tasten. Toch leek DVS’33 al snel de beste papieren te hebben in deze wedstrijd. Na bijna tien minuten spelen werd DVS’33 gevaarlijk uit een ingooi waaruit Oktay Öztürk werd bereikt, hij zag zijn doelpoging gekeerd door doelman Van der Helm. Een paar minuten later was het wel raak. In balbezit gekomen via Olivier Pilon kon Oktay Öztürk vanaf de rand van het strafschopgebied een schot op doel wagen. Nu was Paul van der Helm kansloos, DVS’33 had al vroeg de leiding genomen in deze wedstrijd.

Pas na ruim een kwartier spelen liet Quick Boys zich voor het eerst gelden. Vanaf rechts vond Mark de Kruijs Bert Steltenpool, zijn doelpoging werd tot hoekschop verwerkt. Quick Boys liep achter de feiten aan. DVS’33 heerste terwijl de blauwwitten mede door een te laag tempo geen kans zagen om zand in de Ermelose motor te gooien.

Na amper twintig minuten spelen had Soufian Moro de voorsprong voor DVS’33 moeten verdubbelen, oog in oog met Paul van Helm kon Moro niet profiteren, hij mikte de bal over het doel. Ruim halverwege de eerste helft liet Quick Boys zich eindelijk weer gelden. Jesse van Nieuwkerk wist het net te vinden, maar zag zijn doelpunt op aangeven van zijn assistent afgekeurd worden door arbiter Keijl. Met nog een kwartier op de klok leek Van Nieuwkerk op aangeven vanaf links weer gevaarlijk te worden maar kwam een teenlengte tekort om de voorzet van Mark de Kruijs het doel in te werken.

DVS’33 was overduidelijk de bovenliggende partij maar wist dat niet in doelpunten uit te drukken. Quick Boys wist weinig af te dwingen en speelde te gelaten om het de thuisploeg moeilijk te maken. DVS’33 zette aan op zoek naar een verhoging van de voorsprong. Eerst wist Paul van der Helm een vlammend schot van Christiaan van Hussen nog tot hoekschop te verwerken. Met de rust in zicht wist DVS’33 alsnog het net te vinden. Uit een afgeslagen aanval van Quick Boys werd een aanval opgezet waaruit Benjamin Roemeon Olivier Pilon in staat stelde de marge te verdubbelen. Nog was het leed niet geleden voor Quick Boys. Olivier Pilon kwam weer in scoringspositie maar schoot de bal voorlangs het doel. In de slotminuut van de eerste helft deed Pilon Quick Boys weer pijn. Pilon slalomde door de blauwwitte verdediging om vervolgens zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren.

In de tweede helft kwam Quick Boys er beter aan te pas dan in de eerste helft, men liet zich vaker op de speelhelft van DVS’33 zien. Na een paar minuten leek Kenny Anderson op aangeven van Bert Steltenpool gevaarlijk te worden, doelman Paul Eppink hield zijn doel schoon. Daar zou het voorlopig bij blijven. Quick Boys moest beducht blijven voor de tegenstoten van DVS’33 dat op zoek bleef naar een vergroting van de marge maar daarbij met minder venijn aan de dag legde dan in de eerste helft. Meerdere malen ontsnapte Quick Boys aan de grotere achterstand. Zelf leek Quick Boys met nog een paar minuten op de klok de eer te redden. Bert Steltenpool leek het doel te kunnen vinden maar moest zijn meerdere in doelman Eppink erkennen.

Er werd niet meer gescoord. Quick Boys schoot tekort in deze wedstrijd en verloor net als in de thuiswedstrijd tegen HSV Hoek belangrijke punten in de race naar koploper vv Noordwijk en zag de voorsprong op DVS’33 tot één punt slinken.