Voorbeschouwing ASWH – Quick Boys

Na twee achtereenvolgende overwinningen lijkt Quick Boys de weg naar boven gevonden te hebben. De formatie van trainer Edwin Grünholz verraste afgelopen weekend vriend en vijand door koploper IJsselmeervogels de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen (2-1). Aanstaande zaterdag willen de blauw-witten de goede lijn doortrekken in het uitduel met ASWH. De aftrap in Hendrik-Ido-Ambacht is om 15:00 uur. Scheidsrechter D. Schaper moet het duel in goede banen zien te leiden. De inwoner van Dokkum wordt geassisteerd door B.A.C. Smets en G. van Mun, terwijl M.A. de Bruijn als vierde man fungeert. Uiteraard organiseert de Supportersvereniging weer een busreis naar deze wedstrijd. Reis mee en steun Quick Boys in de uitwedstrijd tegen ASWH!

Onderlinge resultaten
In het verleden stonden Quick Boys en ASWH 24 keer eerder tegenover elkaar. Beide ploegen houden elkaar tot nu toe perfect in evenwicht: acht wedstrijden werden gewonnen door de Ambachters, eveneens acht onderlinge duels werden in winst omgezet door de blauw-witten en acht confrontaties eindigden onbeslist. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd op Nieuw Zuid tussen beide team in een gelijkspel (1-1), terwijl ASWH in de return op sportpark Schildman aan het langste eind trok (2-0).

Stand van zaken
Met acht punten uit elf duels bezet Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht momenteel de voorlaatste plaats op de ranglijst. De nieuwkomer, evenals Quick Boys gepromoveerd via de nacompetitie, boekte tot nu toe twee overwinningen. De thuiswedstrijden tegen Scheveningen (2-0) en Jong FC Volendam (5-2) werden in winst omgezet. Tot nu toe verloor de ploeg van trainer Rogier Veenstra (32) op eigen veld slechts één keer. Alleen IJsselmeervogels was op sportpark Schildman te sterk voor de Ambachters (1-3). Afgelopen zaterdag was ASWH in Veenendaal een maatje te klein voor GVVV (0-3).

Winning mood
Na de driepunter tegen TEC Tiel (2-0) wist Quick Boys ook IJsselmeervogels te verslaan. Kwamen beide ploegen voor rust niet tot scoren op Nieuw Zuid, na de pauze ontvlamde de klassieker nadat Tommy Bekooij op fraaie wijze de ban wist te breken (1-0). In de fase die volgde na de openingstreffer van de clubtopscorer had de thuisploeg de wedstrijd kunnen beslissen. De blauw-witten kregen twee minuten voor het verstreken van de officiële speeltijd alsnog de deksel op de neus toen Robbert Olijfveld een van de spaarzame kansen van de lijstaanvoerder wist te benutten. Een paar minuten later, in de extra tijd, sloeg Quick Boys toe. Jan-Willem Kamp bekroonde zijn basisdebuut met de winnende treffer: 2-1.

Busreis
Met het nodige zelfvertrouwen zullen de blauw-witten richting Hendrik-Ido-Ambacht afreizen. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn, dan kun je gebruikmaken van het georganiseerd busvervoer. Geef je op bij de bestuursleden van de Supportersvereniging. Voor het geld hoef je het niet te laten: de kosten van een buskaart bedragen slechts € 10,00. De bus vertrekt om 13:15 uur vanaf de Laan van Nieuw-Zuid. Voor een hapje en een drankje onderweg wordt uiteraard gezorgd. Het meenemen van eigen (alcoholische) dranken is niet toegestaan.

Rondje langs de velden
Op de twaalfde speeldag in de Tweede Divisie luidt het overige programma als volgt:
Noordwijk – HHC Hardenberg
Scheveningen – Jong FC Volendam
Kozakken Boys – IJsselmeervogels
Spakenburg – Excelsior Maassluis
Katwijk – De Treffers
Kon. HFC – Rijnsburgse Boys
TEC – GVVV
AFC – Jong Sparta Rotterdam

Geef een antwoord