Quick Boys terug in de race na ruime zege op DOVO

Amper een week nadat Quick Boys alle kansen op een mooi seizoen leek te hebben vergooid deden de blauwwitten goede zaken. In de thuiswedstrijd tegen DOVO kwamen de gasten er niet aan te pas. Daarnaast leed de concurrentie puntverlies. Al met al een prima weekend voor Quick Boys dat met de rust inging met een 2 – 0 voorsprong en de wedstrijd eindigde met een 5 – 0 overwinning.

Na een lange periode van blessureleed had Dennis van der Plas weer een basisplek in de hoofdmacht van de blauwwitten, samen met nieuwkomer Jeroen Tesselaar stond hij in het centrum van de verdediging. Captain Jeffrey Ket was doorgeschoven naar het middenveld.

Weer een wedstrijd waarin de harde wind een hoofdrol opeiste. Quick Boys had in de eerste helft de harde wind tegen. Toch was de eerste doelkans voor Quick Boys toen Jesse van Nieuwkerk na een paar minuten spelen de bal over het doel werkte. Een paar minuten later leek Quick Boys weer dichtbij een doelpunt toen Marc de Kruijs op aangeven van Chima Bosman de bal naast het doel plaatste.

Na ruim een kwartier spelen liet DOVO zich voor het eerst gelden. Enrico Patrick vond Yannick Zeeman die zijn doelpoging naast het doel zag verdwijnen. Voorlopig deden beide tegenstanders maar weinig onder voor elkaar. Beiden kampten met de harde wind die het spel bemoeilijkte en een juiste passing onmogelijk maakte. Juist in deze wedstrijdfase kwam Quick Boys op voorsprong. Met een diagonaal schot verraste Marc de Kruijs doelman Rodney Ubbergen waarmee De Kruijs zijn team op voorsprong zette.

Na op achterstand te zijn gekomen kreeg DOVO de gelegenheid de schade direct weer te herstellen toen Abderrahim Loukill op aangeven vanaf de rechterflank zou moeten scoren. De gelijkmaker bleef uit.

Quick Boys kreeg meer en meer de overhand in de wedstrijd. Ruim halverwege de eerste helft ontsnapte DOVO aan een verdubbeling van de achterstand. Tot twee keer toe wist men van de kant van DOVO de bal de doellijn weg te werken. Als bij wonder ontsnapte DOVO aan een grotere achterstand. De verhoudingen in het veld waren inmiddels  zichtbaar, DOVO was overduidelijk de onderliggende partij geworden

In de loop van de eerste helft zou Quick Boys nog meerdere kansen krijgen de voorsprong op te hogen. Aan de andere kant wist DOVO geen kansen af te dwingen. Met nog een paar minuten te gaan tot de rust mochten de gasten nog een vrije schop nemen aan de rand van het strafschopgebied. Die vrije schop van de voet van Roy Bakkenes was een simpele prooi voor doelman Paul van der Helm. Vlak voor rust vergrootte Jeffrey Ket de zorgen voor DOVO door van afstand doelman Ubbergen te passeren. Met een 2 – 0 voorsprong ging Quick Boys aan de thee.

De tweede helft leek prima te beginnen voor Quick Boys. Doelman Rodney Ubbergen was al direct in de problemen bij een schot van afstand. Een paar minuten later moest Ubbergen alsnog capituleren. Op aangeven van Cem Sahin scoorde Marc de Kruijs zijn tweede doelpunt in de wedstrijd.

Vanaf de tweede helft was het Quick Boys dat de klok sloeg. DOVO kwam er niet meer aan te pas. Daar brachten de wissels die in de loop van de tweede helft door coach Gert Kruys geen verandering in. Meerdere malen was Quick Boys dicht bij weer een doelpunt. Op miraculeuze wijze bleven die doelpunten DOVO bespaard.

Halverwege de tweede helft was het weer raak voor Quick Boys. Eerst bracht de lat nog uitkomst voor DOVO bij een schot van afstand van Jeffrey Ket. Even later tastte Rodney Ubbergen mis bij een voorzet van Cem Sahin. De voor Marc de Kruijs ingevallen Kay Tejan was er als kippen bij om dat foutje af te straffen. Inmiddels gaf het scorebord een 4 – 0 voorsprong aan voor Quick Boys.

Nog was het leed niet geleden voor de gasten. Meerdere malen kroop DOVO door het oog door de naald en bleef DOVO een monsternederlaag bespaard. In de slotminuut wist Dennis Kaars op aangeven van Kay Tejan ook het net te vinden waarmee de uitslag op 5 – 0 werd bepaald.

Door zelf met ruime cijfers te winnen terwijl de naaste concurrentie puntverlies leed lijkt de spanning weer terug in de Derde Divisie. Om alles in eigen hand te houden dient Quick Boys te blijven winnen en dan maar wachten wat de concurrentie doet. Het lijken weer spannende weken te worden.