Quick Boys plaatst zich voor nacompetitie

Quick Boys heeft zich geplaatst voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Op sportpark Nieuw Zuid eindigde de wedstrijd ONS Sneek in een 3-1 overwinning voor de blauwwitten, die zich daarmee verzekerden van de tweede plaats en de vervangende periodetitel.

Nadat Quick Boys twee wedstrijden op rij niet wist te winnen werd het alsnog spannend of Quick Boys nog deel zou kunnen nemen aan de nacompetitie. Het lag in de lijn der verwachtingen dat ASWH de derde periode naar zich zou toetrekken, door het kampioenschap van vv Noordwijk was de eerste periodetitel van het seizoen weer vacant geworden. Voor die titel waren er nog twee kandidaten, Quick Boys had de beste papieren, men hoefde nog “slechts” de wedstrijd tegen ONS Sneek met winst af te sluiten. Ieder ander resultaat zou kunnen ertoe kunnen leiden dat de concurrentie er met de buit vandoor ging.

In de wedstrijd tegen ONS Sneek moest het gebeuren. Winst zou ervoor zorgen dat niets meer plaatsing voor de nacompetitie kon verhinderen. Direct na aanvang van de wedstrijd zag het er al goed uit voor de blauwwitten. Joey Ravensbergen vond Tim Bloemendaal wiens doelpoging ging rakelings over het doel belandde. Een paar minuten later leek Dennis Kaars kansrijk te worden uit een hoekschop, weer bleef de score uit. Het initiatief lag overduidelijk bij de thuisploeg al wist ONS Sneek de schade voorlopig nog te beperken.

Bijna halverwege de eerste helft kreeg Quick Boys loon naar werken. Nadat Dennis Kaars zijn schot uit de draai gekeerd zag worden door doelman Justin van der Dam was ONS Sneek nog niet uit de problemen. De afvallende bal kwam in de voeten van Chima Bosman die de 1 – 0 op het scorebord liet aantekenen. Die voorsprong smaakte naar meer. Direct leek Quick Boys wéér kansrijk te worden om de marge te verdubbelen. Vanaf de rechterflank plaatste Kay Tejan de bal in de doelmond waar de opgekomen Marc de Kruijs net tekortkwam om doelman Van der Dam weer te passeren.

Quick Boys bleef aandringen tegen ONS Sneek dat zich maar spaarzaam op de speelhelft van de blauwwitten vertoonde en daar maar niet gevaarlijk kon worden. Met nog een kwartier op de klok zette Kay Tejan Dennis Kaars alleen voor doelman Van der Dam. Kaars kon niet profiteren, de score bleef ongewijzigd. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft produceerde ONS Sneek eindelijk een doelkans. Martijn Barto moest zijn meerdere in doelman Paul van der Helm erkennen.

Aan de andere kant was Quick Boys nog steeds op zoek naar een verhoging van de doelpuntenmarge. Met de rust in zicht plaatste Tim Bloemendaal op aangeven van Dennis Kaars onhoudbaar voor doelman Van der Dam in het doel, waarmee hij de marge verdubbelde. Daarna kwam ONS Sneek nog goed weg toen Marc de Kruijs op aangeven van Dennis Kaars de bal op de lat plaatste.

Bij aanvang van de tweede helft waren er geen mutaties bij beide tegenstanders. Quick Boys zette ONS Sneek direct weer onder druk. Dat resulteerde al na een paar minuten in een kans voor Marc de Kruijs, weer bracht de lat uitkomst voor ONS Sneek. In deze wedstrijdfase liet ook ONS Sneek zich gelden. Uit een hoekschop werd Martijn Barto bereikt, wiens kopbal rakelings langs de doelpaal ging. Na tien minuten te hebben gespeeld liet Barto zich weer gelden. Nu werd Barto gevonden uit een vrije schop, Barto’s kopbal werd een prooi voor doelman Paul van der Helm.

Met nog een half uur op de klok raakte doelman Van der Dam in de problemen bij een afstandsschot van Joey Ravensbergen. Van der Dam wist de bal alsnog over de deklat te tikken. Quick Boys drong aan, creëerde weer een doelkans, Marc de Kruijs zag zijn doelpoging tot hoekschop verwerkt worden.

Hoewel Quick Boys de bovenliggende partij was bleven doelpunten uit. Voor de vorm spartelde ONS Sneek nog tegen maar wist slechts zelden een vuist te maken tegen de blauwwitten. Met het einde van de wedstrijd al in zicht was ONS Sneek nog steeds op zoek naar een doelpunt. Met nog vijf minuten te gaan kon Nick Burger van afstand op doel uithalen waarbij hij de bal onhoudbaar voor Paul van der Helm in het doel plaatste. Die aansluittreffer bracht Quick Boys niet in de problemen, vlak voor tijd verhoogde Kay Tejan de marge weer naar twee doelpunten waarmee de uitslag werd bepaald op 3 – 1. Geen vuiltje aan de lucht voor Quick Boys dat met deze winst gedaan had wat het moest doen en daarmee plaatsing voor de nacompetitie afdwong.