Quick Boys haalt resultaat in Noordwijkerhout

Het eerste finaleduel in de play-offs tussen VVSB en Quick Boys is onbeslist geëindigd. Op sportpark De Boekhorst eindigde de enerverende wedstrijd tussen de twee Bollenstreekclubs in 1-1. Over drie dagen, op zaterdag 8 juni, is de formatie van trainer Erik Assink de gastheer in de return op sportpark Nieuw Zuid.

De technische staf van de blauw-witten zag geen reden om wijzingen door te voeren in de basisopstelling. Bij de thuisploeg verschenen twee spelers met een verleden op Nieuw Zuid aan de aftrap, te weten Tomas Arroyo en Tommy Bekooij. Laatstgenoemde speler zal in het nieuwe seizoen de clubkleuren van Quick Boys verdedigen. Beide spelers zagen hun ploeg in de openingsfase op voorsprong komen. De bezoekers konden een hoekschop van Danny Bakker niet goed verwerken en moesten lijdzaam toezien hoe Frank Tervoert bij de tweede paal de score met het hoofd kon openen: 1-0.

Quick Boys had even de tijd nodig om zich te herpakken, maar naarmate de eerste helft vorderde groeiden de blauw-witten in de wedstrijd. Dennis Kaars en Kay Tejan probeerden het doel van Ruben Valk te bestoken met schoten uit de tweede lijn. Raymond Baten was het dichtst bij de gelijkmaker. De middenvelder nam de bal op de borst aan en schoot vervolgens over het vijandelijke doel in kansrijke positie. Het bleek uitstel van executie te zijn. Een paar minuten voor het rustsignaal sloeg Quick Boys in de persoon van Tejan genadeloos toe. De aanvaller bekroonde een fraaie, individuele actie met een droog schot in de verre hoek langs een kansloze en aan de grond genagelde Valk: 1-1.

De gelijkmaker viel op een gunstig moment. Hoewel het ritme van de blauw-witten onderbroken werd door de rust, gingen zij niettemin met een beter gevoel aan de thee. Na de doelwisseling, waarbij VVSB-middenvelder Danny Bakker achterbleef in de kleedkamer, trok Quick Boys de goede lijn door. De gasten hadden na de pauze duidelijk het betere van het spel en oogden ook een stuk fitter dan de tegenstander. Kaars had de opleving van de blauw-witten kunnen bekronen met een treffer, maar de spits tikte een voorzet van de mee opgekomen Bosman net over de deklat heen. Even later zag de ex-prof een schot met zijn linkerbeen op de vuisten van doelman Valk belanden. Tejan was ook in de tweede helft regelmatig gevaarlijk in het strafschopgebied.

De thuisploeg kon hier weinig tegenover stellen. Een rolletje van Richelo Fecunda ging naast het doel van Paul van der Helm en een vrije trap van Bekooij werd door diezelfde keeper onschadelijk gemaakt. In de slotfase van het bloedstollende duel kreeg invaller Jesse van Nieuwkerk nog een vrije schietkans. De boomlange spits zag zijn inzet geblokt worden door verdediger Sven Verlaan. In de blessuretijd leek Tejan zijn sterke optreden te bekronen met een tweede treffer, maar het schot van de Amsterdammer ging voorlangs het doel van de Noordwijkerhouters.

Niettemin biedt het gelijkspel perspectief voor de return op sportpark Nieuw Zuid die aanstaande zaterdag wordt gespeeld. De aftrap is om 17:00 uur. Nog de hele week bestaat de mogelijkheid om toegangskaarten online te bestellen. Klik HIER voor om naar de kaartverkoop te gaan.