Quick Boys verslaat OFC in stormachtig oefenduel

Na de achtklapper tegen The Motivated Academy Rotterdam boekte Quick Boys afgelopen zaterdag de tweede oefenzege van de voorbereiding. Op een zeer winderig sportpark Nieuw Zuid won de formatie van trainer Edwin Grünholz met 2-0 van zondagderdedivionist OFC uit Oostzaan. In de tweede helft werd door Raymond de Waard en Marc de Kruijs het verschil gemaakt tegen de zondagamateurs met onder andere Henry Opoku en Mike Brantjes in de gelederen.

De in het bordeauxrood acterende blauw-witten had in het eerste bedrijf de harde wind tegen. De weersomstandigen deden de aanwezige fans terugdenken aan de spectaculaire nacompetitiewedstrijd tussen Quick Boys en VVSB van amper twee maanden geleden.
Aanvankelijk was de thuisploeg de bovenliggende partij, zonder te komen tot grote kansen overigens. Halverwege de eerste helft legden de gastheren via De Waard en De Kruijs een fraaie aanval op de mat, maar laatstgenoemde wist met zijn voorzet spits Bert Steltenpool niet te bereiken.

Naarmate de rust dichterbij kwam, kroop OFC meer uit haar schulp. De ploeg van trainer Eric Heerings, vorig seizoen op de derde plaats geëindigd in de Derde Divisie B, was bijna succesvol met een schot in de korte hoek en even later schoot Niels Butter een vrije trap, gedragen door de wind, tegen de paal naast Paul van der Helm.

Na de doelwisseling mochten Chima Bosman en Jeffrey Ket hun opwachting maken in het elftal van de blauw-witten. De thuisploeg had nu de wind in de rug. De defensie stond als een huis, maar voorin kende Quick Boys moeite om tot een uitgespeelde aanval te komen. Inzetten van Mohamad Mahmoed en De Kruijs (2) werden onschadelijk gemaakt door doelman Atam Koroglu (ex-Katwijk).
Een kwartier voor het einde van de wedstrijd wist de Tweede Divisionist dan toch het verschil te maken. Een prachtige individuele actie van Jesper de Vré ging vooraf aan de openingstreffer van de thuisploeg. Uiteindelijk mocht De Waard op aangeven van zijn carpoolmaatje de score met het hoofd openen: 1-0.

Drie minuten voor het laatste fluitsignaal wist Quick Boys de voorsprong zelfs te verdubbelen. Invaller Ket zocht de diepte en liet zijn directe tegenstander de hielen zien. De Hoofddorper behield vervolgens het overzicht en legde de bal breed op De Kruijs. Voor de linksbuiten was het vervolgens een koud kunstje om Koroglu te passeren: 2-0.

Aankomende week komt Quick Boys nog tweemaal in actie. Op dinsdag 13 augustus om 20:00 uur is Jong ADO Den Haag de tegenstander. Twee dagen later, op donderdag 15 augustus om 20:00 uur, spelen de blauw-witten tegen het Haagse TAC’90. Beide oefenduels worden afgewerkt op Nieuw Zuid.