Onverdiende nederlaag Quick Boys tegen versterkt Jong ADO Den Haag

In een nuttige oefenwedstrijd tegen Jong ADO Den Haag trok Quick Boys vanavond aan het kortste eind. Tegen de Hagenaars, versterkt met enkele eerste elftalspelers, bood de formatie van trainer Edwin Grünholz meer dan goed partij. De nipte nederlaag (1-2) moesten de blauw-witten maar voor lief nemen.

Bij de beloften van ADO Den Haag, getraind door ex-prof Virgilio Teixeira, verscheen een aantal bekende namen op het wedstrijdformulier. Zo mochten Dion Malone, Donny Gorter, John Goossens, Bilal Ould-Chikh en Michiel Kramer hun kunsten vertonen op Nieuw Zuid. Nadat Ould-Chikh namens de bezoekers een eerste doelpoging mocht wagen, kreeg Quick Boys in de persoon van Jesper de Vré en Dennis Kaars een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Het was echter Jong ADO Den Haag die de leiding nam. Ould Chik, oud-speler van onder andere het Portugese Benfica, strafte onnodig balverlies van Quick Boys op het middenveld genadeloos af met een geplaatst schot: 0-1.
De thuisploeg leek in de persoon van Kaars het antwoord meteen klaar te hebben, maar het schot van de spits was een prooi voor doelman Mike Havekotte. Even later claimde diezelfde Kaars een strafschop nadat zijn inzet met de hand werd beroerd door een Haagse verdediger. Scheidsrechter Korbee wilde er niet aan en liet doorspelen.

Ook in het restant van het eerste bedrijf kreeg Kaars nog een aantal kansen om de score gelijk te trekken. Uit twee identieke situaties – Joey Ravensbergen stond bij beide aanvallen aan de basis – wist de Amsterdammer de bal niet in het doel te koppen. Tussendoor onderscheidde keeper Paul van der Helm zich met een weergaloze redding op een harde inzet van John Goossens, de Haagse aanvoerder.

Na de doelwisseling verscheen Quick Boys ongewijzigd aan de aftrap. Met een goede poging van de aanvallend ingestelde Kevin Gomez Nieto startte de thuisploeg sterk aan de tweede helft. Het resulteerde dan ook snel in de gelijkmaker van de blauw-witten. Een fantastisch afstandschot van Kaars trof doel en bezorgde Quick Boys de verdiende treffer: 1-1.
De gastheren konden niet lang genieten van de gelijkmaker. Binnen de minuut lag de bal aan de andere kant in het net. Een fraaie, individuele actie van uitblinker Ould-Chikh stelde Yahya Boussakou in staat om de bezoekers weer aan de leiding te brengen: 1-2.

Na een uur spelen bracht trainer Grünholz een zevental verse krachten binnen de lijnen. Eén daarvan, Bert Steltenpool, was meteen dicht bij een treffer. De spits verscheen 1-op-1 met Havekotte, maar helaas voor alles en iedereen die Quick Boys een warm hart toedraagt kwam de keeper als winnaar uit de strijd. In de slotfase kreeg Steltenpool nog een tweetal schietkansen, maar die leverde ook niets op. Vier minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg De Vré de beste kans van de tweede helft. Op aangeven van Ravensbergen kopte de nieuwkomer in vrije positie naast.

Zo kon de technische staf van de blauw-witten na afloop terugzien op een nuttige oefenwedstrijd die nipt verloren ging. Aanstaande donderdag komt Quick Boys opnieuw in actie. Dan is TAC’90, andermaal een Haagse tegenstander, te gast op Nieuw Zuid. De aftrap van de laatste oefenwedstrijd van de blauw-witten is om 20:00 uur.