Quick Boys proeft eindelijk weer het zoet van de overwinning

Eindelijk wist Quick Boys weer een wedstrijd in winst om te zetten. Na een doelpuntloze eerste helft opende Tommy Bekooij halverwege de tweede helft de score. Met nog een kwartier te gaan verdubbelde Dennis Kaars de marge. Na een maand van louter verliespartijen wist Quick Boys eindelijk weer een wedstrijd in winst om te zetten.

Coach Edwin Grünholz had ten opzichte van de vorige wedstrijden een omzetting in zijn basiselftal doorgevoerd. Jesper de Vré was zijn basisplek kwijt ten faveure van Martin ven Eeuwijk. Captain Jeffrey Ket was van het middenveld verhuisd naar de positie van centrumverdediger. Met die veranderingen moest de negatieve serie van de laatste weken worden omgebogen tegen het Tielse SV TEC dat net als Quick Boys problemen heeft met scoren maar wel een betere positie op de ranglijst inneemt.

Beide tegenstanders namen de tijd om elkaar af te tasten, pas na tien minuten was de eerste scoringskans te noteren toen Tommy Bekooij op doel uithaalde, dat schot was geen probleem voor doelman Jan Schimmel. Direct daarna probeerde Emre Gurcuoglu het met een hard schot aan de andere kant van het veld. Doelman Paul van der Helm verwerkte het snoeiharde schot tot hoekschop die vervolgens zonder resultaat bleef voor SV TEC.

Quick Boys was op zoek naar de voorsprong, forceerden meerdere doelkansen maar telkens waren de blauwwitten niet in staat om op voorsprong te komen. Met nog een kwartier op de klok leek SV TEC gevaarlijk te worden uit een snelle counter, de doelpoging die hieruit volgde verdween over het doel van Paul van der Helm. In de loop van de eerste helft werd Tommy Bekooij nog een keer gevaarlijk uit een voorzet van Kevin Gomez Nieto. Via de bovenkant van deklat verdween de kopbal over het doel. Daar zou het voor wat de eerste helft betreft bij blijven. Beide tegenstanders konden op het lastig te bespelen veld over en weer maar weinig gevaar stichten.

Quick Boys startte de tweede helft zonder de aangeslagen Martin van Eeuwijk, Jesper de Vré was zijn vervanger. Voorlopig bleef er sprake van twee tegenstanders die met pover spel maar niet wisten te overtuigen. De wedstrijd schreeuwde om een doelpunt om eindelijk te strijd te laten ontbranden.

In de loop van de tweede helft zou Quick Boys meer en meer het initiatief naar zich toetrekken. Na ruim een kwartier vond Tommy Bekooij Ricardo Kuijvenhoven die de bal in de doelmond plaatste, zowel Dennis Kaars als Jesper de Vré konden de voorzet net niet bereiken waardoor de stand nog ongewijzigd bleef. Ook SV TEC liet zich in deze wedstrijdfase gelden. Doelman Van der Helm wist een doelpoging in de korte hoek tot corner te verwerken. Ook deze hoekschop bleef zonder gevolgen voor Quick Boys.

Halverwege de tweede helft profiteerde Tommy Bekooij van een fout in de SV TEC-verdediging om daarna doelman Schimmel te omspelen en vervolgens de bal op de doelpaal te mikken. Uit de rebound kwam de bal in de voeten van Dennis Kaars die de bal in de touwen joeg en daarmee Quick Boys op een 0 – 1 voorspong zette, een weelde die de blauwwitten al te lang niet meer kenden.

Door die achterstand moest SV TEC de verdedigende stellingen verlaten en zou Quick Boys meer ruimte krijgen de voorsprong verder uit te bouwen. SV TEC sputterde nog tegen maar wist niet meer gevaarlijk te worden. Met nog een kwartier op de klok kon Tommy Bekooij van afstandsschot op doel wagen en verraste daarmee doelman Schimmels die voor de tweede maal in deze wedstrijd de bal uit het doel kon vissen. Quick Boys bleef op zoek naar meer. Vlak voor zijn wissel maakte Dennis Kaars nog een actie op de rechterflank om vervolgens een doelpoging te wagen. Nu bracht de doelpaal uitkomst voor SV TEC. Beide tegenstanders kwamen in de resterende tijd niet meer tot scoren. Quick Boys behaalde een belangrijke 0 – 2 overwinning en voorkwam daarmee dat ploeg door de resultaten van de concurrentie naar de laatste plek op de ranglijst zou wegzakken.