Gastcolumn: Wim van der Plas

Naast onze reguliere columnisten, zullen dit seizoen ook enkele gastcolumnisten een stuk schrijven voor www.quickboys.nl. Vandaag is dat Wim ‘BMW’ van der Plas, van 1966 tot 1974 speler van Quick Boys 1 en tegenwoordig vaak vanaf de tribune aanwezig bij de wedstrijden.

“Als Quick Boys-supporter heb ik al veel uit- en thuiswedstrijden gezien. Het eerste seizoen in de Tweede Divisie waren we in bijna alle gespeelde wedstrijden zeker niet de mindere. Helaas voor ons kwamen de tegendoelpunten in het begin van dit seizoen wel heel erg makkelijk tot stand en scoren wilde maar niet lukken, ondanks de vele kansen die gecreëerd werden, waardoor wij wedstrijden onnodig hebben verloren. Alleen in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys (0-2, red.) kregen we een lesje in effectiviteit, raffinement en handelingssnelheid en hebben die dan ook, mijn inziens, terecht verloren.

Laten we er maar van uitgaan dat de ommekeer in het vergaren van punten is ontstaan in Tiel na de uitwedstrijd tegen TEC (0-2, red.). In deze wedstrijd waren wij de bovenliggende partij en hebben dan ook verdiend gewonnen. Ik moest wel even wennen aan het nieuwe systeem dat we speelden met twee spitsen i.p.v. met één spits en twee buitenspelers. De reden voor de wisseling van het systeem zal waarschijnlijk wel het aantal doelpunten zijn dat we hebben moeten incasseren. Bij Quick Boys weet ik niet anders dan dat er gespeeld wordt met drie aanvallers, maar als we met dit gewijzigde systeem punten gaan pakken, heeft de winnende trainer altijd gelijk.

Op 9 november jl. was er de kraker tegen IJsselmeervogels, die op dat moment de eerste plaats bezette, terwijl wij op een bescheiden zestiende plaats stonden. Bij onze spelers zag ik beleving, strijd en durf, waardoor de Vogels niet de gelegenheid kregen om hun eigen spel te spelen. De wedstrijd had waarschijnlijk anders verlopen als in het begin van de wedstrijd een aanvaller van de Vogels, die alleen voor onze keeper verscheen, de bal recht in zijn handen schoot i.p.v. een lobje te geven of de keeper te omspelen. Quick Boys had wel het beste van het spel en de toeschouwers zullen zeker hebben genoten van deze spannende wedstrijd met een zinderend slot, waarin in de 88e minuut IJsselmeervogels gelijk maakte, maar in blessuretijd Quick Boys de winnende treffer maakte en de punten op Nieuw Zuid bleven. Ook afgelopen weekend werden er in de laatste minuten weer drie punten aan het totaal toegevoegd.

Gezien de sterkte van onze selectie denk ik dat we aan het einde van de competitie in het linkerrijtje staan, waar we in mijn optiek ook horen. Op naar de volgende punten in de aankomende wedstrijden!”