Quick Boys trekt aan het kortste eind in Hardenberg

In de laatste wedstrijd voor de winterstop is Quick Boys er niet in geslaagd om hoogvlieger HHC Hardenberg punten af te snoepen. Na een redelijk gelijkopgaande eerste helft (1-1) kwam de formatie van trainer Edwin Grünholz na de pauze minder goed voor de dag. De blauw-witten moesten de lange terugreis zonder punten aanvaarden.

Ook in Hardenberg kon de technische staf van Quick Boys geen beroep doen op Jeroen Tesselaar. De basisformatie van de blauw-witten week derhalve niet af van de opstelling waarmee met Excelsior Maassluis een week eerder de punten werden gedeeld.
Gedurende het eerste bedrijf had Quick Boys wellicht ook het meeste balbezit. De thuisploeg gaf de blauw-witten de gelegenheid om rustig de opbouw te verzorgen. Het eerste wapenfeit kwam dan ook van de bezoekers, maar een kopbal van Jesper de Vré miste kracht om de ervaren doelman Sander Danes te verontrusten. Toch wist HHC Hardenberg de score te openen op sportpark De Boshoek. Uiteindelijk wist verdediger Stephen Warmolts met een doeltreffende kopbal zijn ploeg op voorsprong te brengen: 1-0. Quick Boys protesteerde nog wel bij scheidsrechter F.M.L. van den Elzen – er zou een overtreding op Ivailo Staal aan de treffer vooraf zijn gegaan – maar de inwoner van Berghem wilde daar niets van weten. 

Quick Boys kon op zoek naar de gelijkmaker en was daar binnen enkele minuten heel dichtbij. In één aanval werd het doel van Danes tot driemaal toe getest, maar de doelman hield met behulp van zijn verdedigers de schade beperkt. Het bleek uitstel van executie, want na een goede actie van Tommy Bekooij werd Dennis Kaars in de gelegenheid gesteld om de stand gelijk te trekken: 1-1. Even later kregen de bezoekers in de persoon van Bekooij een dot van een kans om op voorsprong te komen. Oog-in-oog met Danes kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Niet veel later werd een treffer van Bekooij vanwege vermeend buitenspel afgekeurd. De meegereisde fans zochten met een goed gevoel de kantine op. De weerstand die de blauw-witten in het eerste bedrijf aan de hoogvlieger boden, gaf de burger moed. Zat er nog meer in het vat?

Na de doelwisseling kwam de thuisploeg sterk uit de kleedkamer. Quick Boys werd vanaf de aftrap onder druk gezet en het overzicht van de gastheren leverde een aantal goede kansen op. Zo belandde een kopbal van verdediger Serginho Fatima op de buitenkant van de paal en reageerde Paul van der Helm zeer scherp op een aantal gevaarlijke doelpogingen van de thuisploeg. 

Na ruim een uur spelen moest de Wateringse doelman alsnog capituleren. Nadat scheidsrechter Van den Elzen andermaal een overtreding op een Quick Boyzer over het hoofd zag – ditmaal werd Kuyvenhoven bij het uitverdedigen onreglementair gestuit – belandde een gekraakt schot via het hoofd van Jurjan Mannes uiteindelijk achter Van der Helm: 2-1. De voorsprong voor de thuisploeg was op dat moment niettemin verdiend en HHC Hardenberg leek de wedstrijd vervolgens in vroeg stadium te willen beslissen. Van der Helm hield zijn ploeg met enkele goede ingrepen op de been en hield daarmee de hoop op een goed resultaat in leven. 

Met enkele aanvallende wissels – onder andere Marc de Kruijs en Martin van Eeuwijk kwamen binnen de lijnen bij de blauw-witten – poogde Grünholz het tijd te keren, maar Quick Boys stuitte telkens op de goed georganiseerde defensie van de oranjehemden. Diep in de blessuretijd maakte HHC Hardenberg aan alle onzekerheid een einde. Invaller Rutger Etten schoot bij de tweede paal de bal tegen de touwen, waarna arbiter Van den Elzen voor het einde floot. 

Geef een antwoord