Olaf van der Sande maakt tussentijdse overstap naar Nieuw Zuid

Per 1 januari 2020 wordt Olaf van der Sande toegevoegd aan de selectie van trainer Edwin Grünholz. De aanvaller komt over van competitiegenoot Spakenburg en tekent op sportpark Nieuw Zuid een contract tot het einde van het lopende voetbaljaar.

De 25-jarige Van der Sande, op meerdere posities in de voorhoede inzetbaar, was afgelopen seizoen goed voor negen treffers namens de Spakenburgers in de Tweede Divisie. Daarvoor maakte de inwoner van Bleiswijk faam als doelpuntenmaker in dienst van Capelle. Met die ploeg stond hij in het verleden regelmatig tegenover Quick Boys. De spits genoot zijn opleiding bij Sparta Rotterdam.

Bestuurslid Gert Pluimgraaff is verheugd met de komst van Van der Sande. ,,We zijn de afgelopen periode op zoek gegaan naar versterking voor de voorhoede. Met Olaf halen we een snelle en doelgerichte spits in huis die de aanvallende opties van de trainer vergroot. Vanwege een blessure heeft hij dit seizoen nog niet veel kunnen laten zien, maar Olaf is nu weer topfit en zeer gemotiveerd om te laten zien wat hij in huis heeft.”

Ook de speler in kwestie kijkt uit naar de samenwerking op Nieuw Zuid. ,,Quick Boys is een heel mooie club, een van de grootste amateurclubs van Nederland. Er wordt ook altijd verzorgd voetbal gespeeld, zeker onder de huidige trainer.” Het is voor Van der Sande de eerste keer dat hij halverwege het seizoen de overstap maakt naar een andere club. ,,Dat is nieuw voor mij, maar ik weet wat ik kan. Ik wil belangrijk zijn voor Quick Boys en het team aan doelpunten helpen. Daarom is de club bij mij terechtgekomen.”

Langs deze weg wordt Olaf van der Sande van harte welkom geheten op Nieuw Zuid en wenst de Technische Commissie hem veel succes en plezier toe bij de blauw-witten.

Geef een antwoord