Nigel Ogidi Nwankwo eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen

Met ingang van het seizoen 2020-2021 maakt Nigel Ogidi Nwankwo deel uit van de A-selectie van K.v.v. Quick Boys. De 21-jarige linkervleugelverdediger, die momenteel uitkomt voor competitiegenoot Scheveningen, is de eerste aanwinst van de blauw-witten voor het nieuwe voetbaljaar.

Op jonge leeftijd werd Ogidi Nwankwo gescout door ADO Den Haag. Bij de profclub uit de Hofstad doorliep de geboren Hagenaar de gehele jeugdopleiding. Vorig seizoen maakte de linksback de overstap van Jong ADO Den Haag naar Westlandia. Daar werkte Ogidi Nwankwo samen met Edwin Grünholz die destijds de scepter zwaaide bij de Naaldwijkers. Na een sterk jaar bij de zondagderdedivisionist klopte Scheveningen bij hem aan. Ook op Houtrust groeide de linkspoot uit tot een vaste waarde.

,,Nigel heeft de eigenschappen van een moderne linksback,” vertelt bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff over zijn nieuwste aanwinst. ,,Hij is een geschoolde voetballer, fysiek sterk en enorm snel. Nigel staat niet alleen verdedigend zijn mannetje, maar probeert tevens in aanvallend opzicht een bijdrage te leveren. Dat hebben we onder andere in de onderlinge wedstrijd tussen Quick Boys en Scheveningen mogen ervaren. Met zijn komst hebben we voor volgend seizoen ook de linksbackpositie dubbel bezet.”

De ambitieuze Ogidi Nwankwo kijkt uit naar het weerzien met trainer Grünholz. ,,Ik ken hem van mijn tijd bij ADO Den Haag. Hij heeft mij ook naar Westlandia gehaald. Ik heb heel veel vertrouwen van de trainer gekregen. Ik ben hem dankbaar voor de transfer die ik naar Scheveningen heb kunnen maken. Dat is toch weer een stap hogerop. Uiteindelijk wil ik bij Quick Boys, een mooie en grote club, mezelf verder ontwikkelen en zien waar mijn plafond ligt,” aldus Ogidi Nwankwo die in het dagelijks leven als elektromonteur werkzaam is.

De Technische Commissie heet Nigel Ogidi Nwankwo langs deze weg van harte welkom en wenst hem veel plezier en succes toe op Nieuw Zuid.

Geef een antwoord