Sabir Achefay tweede winteraankoop van K.v.v. Quick Boys

De Technische Commissie van K.v.v. Quick Boys heeft een akkoord bereikt met Noordwijk over de transfer van Sabir Achefay. De buitenspeler tekent een contract voor 1,5 jaar op sportpark Nieuw Zuid en is na de winterstop inzetbaar bij de blauw-witten. Marc de Kruijs bewandelt de omgekeerde weg en zal bij de hervatting van de competitie de clubkleuren van Noordwijk verdedigen.

De 24-jarige Achefay maakte in het verleden de overstap van de jeugdopleiding van Pancratius naar het beloftenteam van PEC Zwolle. Vervolgens kwam de vleugelaanvaller uit voor FC Lienden en Katwijk, voordat hij bij Noordwijk terechtkwam. Op De Duinwetering had Achefay met dertien treffers een belangrijk aandeel in het kampioenschap in de Derde Divisie. Ook in het huidige voetbaljaar wist de inwoner van Amsterdam het net tot nu toe al vier keer te vinden.

,,Met Sabir halen we een veelzijdige flankspeler in huis die op meerdere posities inzetbaar is,” aldus bestuurslid Selectievoetbal Gert Pluimgraaff. ,,Vanwege zijn techniek en doelgerichtheid zal hij van toegevoegde waarde zijn voor Quick Boys. Langs deze weg wil ik Noordwijk danken voor hun flexibele opstelling in deze kwestie waardoor een win-win-situatie is ontstaan voor alle partijen. Ook bedanken wij Marc de Kruijs voor zijn inzet voor onze club in de afgelopen anderhalf jaar.”

Achefay is eveneens verheugd met de afronding van de deal. ,,Het hing al een tijdje in de lucht. Er was ook interesse van andere clubs, maar uit het eerste gesprek met Quick Boys sprak heel veel vertrouwen. De trainer vertelde me dat hij op zoek was naar een type speler zoals ik: een aanvaller die een actie kan en durft te maken. Ik ben blij dat ik nu tussentijds kan overstappen naar een grote club als Quick Boys.”

Langs deze weg wordt Sabir Achefay van harte welkom geheten op Nieuw Zuid en wenst de Technische Commissie hem veel plezier en succes toe bij de blauw-witten.

Geef een antwoord