Voorbeschouwing Quick Boys – GVVV

Gepubliceerd op: 08-01-2020 22:04

Na een geslaagd trainingskamp in Tenerife hervat Quick Boys aanstaande zaterdag de competitie in de Tweede Divisie met een thuiswedstrijd tegen GVVV, de club van oud-speler Jesse van Nieuwkerk. Voor de eerste keer sinds het seizoen 2006-2007 staan beide ploegen tegenover elkaar in competitieverband. Het duel op sportpark Nieuw Zuid begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter V.S. Ris uit Groningen. De wedstrijdbal wordt geschonken door Autobedrijf Dijksman uit Katwijk. Kom naar Nieuw Zuid en steun de blauw-witten in de eerste wedstrijd van 2020!Stand van zaken
Met 24 punten uit 17 duels bezet GVVV momenteel de negende plaats op de ranglijst. De Veenendalers hebben één wedstrijd meer gespeeld dan Quick Boys. Good-old Berry Powel (39) is met tien doelpunten de clubtopscorer van GVVV. De spits is een van de geroutineerde spelers van de blauwhemden. Trainer Niek Oosterlee (57) is bezig aan zijn laatste seizoen op sportpark Panhuis. Volgend seizoen zwaait Jochem Twisker (Hercules) de scepter bij de tweededivisionist.

Kijkje in eigen keuken
Daar waar GVVV zich in eigen land voorbereidde op de tweede seizoenshelft, sloeg Quick Boys haar tenten op in Tenerife. Op de Canarische eilanden werd een goede basis gelegd om te komen tot een succesvolle tweede helft van de competitie. Onder de Spaanse winterzon speelden de blauw-witten een tweetal oefenduels. Zowel tegen Atletico Granadilla (5-1) als Fanabe CF (4-0) werden ruime overwinningen geboekt. Ook achter de schermen zat de clubleiding de afgelopen weken niet stil. Met het aantrekken van Olaf van der Sande (Spakenburg), Sabir Achefay (Noordwijk) en Kevin Jansen (clubloos) werd de selectie van trainer Edwin Grünholz van vers bloed voorzien. Daartegenover stond het (tijdelijke) vertrek van Bert Steltenpool (VVSB, verhuurd), Raymond Baten (Quick) en Marc de Kruijs (Noordwijk) die hun heil elders zochten.

Onderlinge resultaten
Quick Boys en GVVV stonden in het verleden achttien keer eerder tegenover elkaar in competitieverband. De Katwijkers wonnen negenmaal, terwijl de Veenendalers vijf keer aan het langste eind trokken. Vier onderlinge confrontaties eindigden onbeslist. De laatste ontmoeting op Nieuw Zuid dateert van 7 oktober 2006. Toen was Quick Boys met 3-1 te sterk voor GVVV. Daarna speelden beide ploegen slechts vriendschappelijke wedstrijden tegen elkaar.Rad van Avontuur
Meteen na afloop van het duel tussen Quick Boys en GVVV zal in het clubhuis weer de befaamde Rad van Avontuur plaatsvinden. Er worden weer prachtige prijzen verloot, onder meer een aantal jubileumloten van www.scooreenhuis.nl. De organisatie van het Rad wil de gelukszoekers dan ook verzoeken om voldoende cashgeld mee te brengen.

Rondje langs de velden
Op de eerste speeldag na de winterstop luidt het overige programma als volgt:
Kon. HFC – Spakenburg
Scheveningen – Noordwijk
ASWH – TEC Tiel
Kozakken Boys – Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys – Jong Sparta Rotterdam
IJsselmeervogels – HHC Hardenberg
Jong FC Volendam – Katwijk
AFC – De Treffers

Agenda

28-02-2020

Presentatie Jubileumboek voor genodigden

07-03-2020

13-04-2020

Jubileumtoernooi JO17/JO19 (selecties)

Huis winnen en het goede doel steunen?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________