Voorbeschouwing Quick Boys - Jong Sparta Rotterdam

Gepubliceerd op: 23-01-2020 16:30

Op de valreep van het 99e levensjaar speelt Quick Boys aanstaande zaterdag in eigen huis tegen de beloften van Sparta Rotterdam. De blauw-witten zijn na de winterstop uit de startblokken geschoten met twee overwinningen op rij. Het duel met Jong Sparta Rotterdam begint om 15:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. te Kloeze. De inwoner van Middenmeer wordt geassisteerd door R. Meints en C.R. Veen, terwijl R. Turk als vierde official fungeert. De wedstrijdbal wordt geschonken door ING Bank N.V. in Leiden. Kom naar Nieuw Zuid en steun Quick Boys in de thuiswedstrijd tegen de jonge Rotterdammers!Stand van zaken
Met 21 punten uit 18 duels bezetten de beloften van Sparta Rotterdam momenteel de veertiende plaats op de ranglijst. Afgelopen zaterdag verloren de rood-witten in blessuretijd van IJsselmeervogels. Op Het Kasteel opende Danny van der Meiracker de score namens de bezoekers. Een eigen doelpunt van de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg bracht de thuisploeg weer langszij. Voor de pauze zorgde Youssef el Kachati voor de voorsprong van de gastheren (2-1). Na de doelwisseling scoorde Robbert Olijfveld de gelijkmaker. In de slotfase gooide Jeffrey Buitenhuis alsnog roet in het eten van de Spangenaren door in de extra tijd de winnende treffer te maken (2-3). Verdediger Boyd Reith moest met een rode kaart het veld verlaten en zal het duel met Quick Boys moeten missen. Dat geldt ook voor Jeroen Rijsdijk die na de wedstrijd tegen IJsselmeervogels zijn vertrek aankondigde. De trainer (42) wordt met onmiddellijke ingang de assistent van eerstedivisionist Almere City FC. Zijn taken worden tot het einde van het lopende seizoen overgenomen door Nico Jalink en Nourdin Boukhari.

Onderlinge resultaten
Op 31 augustus 2019 stonden Jong Sparta Rotterdam en Quick Boys voor de eerste keer tegenover elkaar in competitieverband. Op Het Kasteel wist Marc de Kruijs, inmiddels actief bij Noordwijk, de score te openen door een vrije trap te verzilveren. Na de hervatting kwam de thuisploeg snel langszij in de persoon van Bradly van Hoeven. Diezelfde aanvaller, momenteel clubtopscorer met acht treffers, zorgde twintig minuten voor tijd voor de winnende treffer en liet daarmee Quick Boys met lege handen achter.Sprong
Quick Boys is de tweede seizoenshelft uitstekend begonnen. Na overwinningen op GVVV (2-0) en De Treffers (3-1) heeft de ploeg van trainer Edwin Grünholz een flinke sprong op de ranglijst gemaakt. In Groesbeek boekte Quick Boys afgelopen zaterdag een knappe zege. De Treffers, die in eigen huis tot dan toe alleen de openingswedstrijd van het seizoen hadden verloren, kende een sterke openingsfase, maar moest de openingstreffer aan de bezoekers laten. Tommy Bekooij wist met een bekeken lob doelman Niels Cornelis te verschalken. Vlak na de start van het tweede bedrijf kwam de thuisploeg langszij dankzij een treffer van clubtopscorer Lowie van Zundert. Twintig minuten voor tijd was Olaf van der Sande verantwoordelijk voor de hernieuwde voorsprong van Quick Boys, waarna Ricardo Kuyvenhoven zijn ploeg in veilige haven wist te loodsen.
Inmiddels bezetten de blauw-witten de twaalfde plaats in de Tweede Divisie. In aanloop naar de start van het jubileumjaar wil Quick Boys ook graag een resultaat boeken tegen de beloften van Sparta Rotterdam.

Rad van Avontuur
Meteen na afloop van het duel tussen Quick Boys en Jong Sparta Rotterdam zal in het clubhuis weer de befaamde Rad van Avontuur plaatsvinden. Er worden weer prachtige prijzen verloot, onder meer een aantal jubileumloten van www.scooreenhuis.nl. De organisatie van het Rad van Avontuur wil de gelukszoekers dan ook verzoeken om voldoende cashgeld mee te brengen.

Rondje langs de velden
AFC Amsterdam – Spakenburg
Kozakken Boys – Jong FC Volendam
Rijnsburgse Boys – Excelsior Maassluis
ASWH – Noordwijk
Katwijk – TEC Tiel
Kon. HFC – De Treffers
Scheveningen – HHC Hardenberg

Agenda

28-02-2020

Presentatie Jubileumboek voor genodigden

07-03-2020

13-04-2020

Jubileumtoernooi JO17/JO19 (selecties)

Huis winnen en het goede doel steunen?

Even aandacht voor

Club van 100...

naar de Club van 100 pagina Word nu lid, klik hier!
______________________